1 Läs mer >>
Oj, vad mycket skoj det händer i mitt liv just nu!
 
I tisdags var jag och Roger i Västra Frölunda för att göra ett stegringstest på cykel i Mattias Reck´s källare. Det var hur kul som helst! Förutom att det var lätt stressande att pulsbandet gav upp när det var min tur att ge cykeln en omgång och man kunde tro att jag var nära döden då datorn visade pulsen som glappade likt käften på Jonas Gardell... Detta fenomen hade naturligtvis aldrig hänt innan, sånt händer bara mig... :P
Efter en stunds krånglande med att spänna bandet lösare, hårdare, flytta det uppåt och neråt, framåt och bakåt, blöta ner det med diskmedelsvatten, tog t.o.m av bh:n för att se om det var nåt som kunde störa. Men icke. Stackars Mattias... Jag fick byta band och tack och lov så funkade det! Vid det här laget började jag bli ganska varm eftersom testet höll på under tiden bravaderna pågick. Det var dags att börja ta i och det gick riktigt bra. Hade önskat att jag kommit upp i högre puls, men mer än 194 slag gick inte idag. Så någonstans mellan 194 - 200 ligger den, eftersom jag varit uppe i högre förut. Väntar med spänning på testresultatet som ännu inte har kommit. Att det offentliggjordes att Mattias blev ny förbundskapten för landslaget för herrar dagen efter vårt test gjorde att han inte riktigt haft tid att utvärdera resultaten ännu, förståeligt nog. Fick iaf höra att jag är vältränad och stark och har ett starkt hjärta :) Kul och skönt att höra och att få ett kvitto på att träningen ger resultat! Jag är ju aldrig riktigt nöjd och tycker jag kunde gjort liiite bättre och kämpat liiiiite till men kanske ska man aldrig vara riktigt nöjd? Vad finns ju inget att kämpa för? Och vad är bra egentligen? Jag VET att man bara kan utgå från sig själv men man (jag) vill ändå jämföra mig för att se hur man "står sig" liksom. För allt är ju relativt... men ok, jag ska ändå försöka vara nöjd (eller ska jag säga det efter jag sett resultaten...). 
Hur som helst känns det riktigt roligt, motiverande och faktiskt nödvändigt att få siffror på sin förmåga och kondition så att det blir ännu bättre ordning på träningen och jag kan träna i olika pulszoner osv. 
 
Efter strul med inköp av cykeldator har vi nu ÄNTLIGEN fått våra cykeldatorer och imorgon ska jag sätta på mig pulsbandet och ha koll på pulsen under passet på trainern, kuuuuul! För förutom fokus på fortsatt uppbyggnad kommer passen framöver fokuseras allt mer på uthållighet och lågpulspass. 
 
Nytt och väldigt roligt är också att jag, förutom att kämpa mig igenom Tjejvättern med samma gäng, även kör världens största motionslopp på cykel tillsammans med grymma tjejerna i Sub XX! Blev en plats över och efter diskussion med käre sambon som jag tänkt köra ihop med, konstaterades att jag kör med tjejerna. Roger tycker absolut jag ska ta chansen, känns bra :) Det blir sub 10 - gruppen och jag ska göra ALLT för att nå det målet! Grymt taggad och så jäkla träningsmotiverad nu att det är helt galet!! 
 
Så nu hoppas jag bara på en basiluskfri vår och att asfalten fort som attan kommer fram under snö, is och grus...! Längtar ni oxå?!
 
 
 

Test hos Reck och Sub...

1 Läs mer >>
Mat och träning är i stort fokus nu! Jag har ätit Herbalifes produkter ett par veckor nu och byter ut frukosten mot måltidsersättning samt proteinpulver (som för tillfället tyvärr är slut, då ersätter jag det med något proteinrikt som ex.vis ett ägg). Jag har lämnat tankarna på mitt så kallade "lchf-försök" även om jag tänker på att inte äta för mycket snabba kolhydrater och fokuserar mer på allsidig kost och att tänka mer på proteinintaget. Jag provar Herbalifes produkter dels som ett "experiment" för att se om något händer med min kropp, dels för att få i mig den näring som kroppen behöver för att orka jobba och träna i så pass hög omfattning som den gör. Självklart hade jag önskat att jag fått i mig allt jag behöver enbart genom kosten men då skulle jag behöva vara mycket mer påläst än vad jag faktiskt är och jag känner inte att jag har tid eller energi att göra det... så jag får helt enkelt se vad som händer med kroppastollen. Kanske inte ett smack, vem vet. Jag mår iaf bra av produkterna så här långt, dock osäkert om jag byggt mer muskler och gått ner i fettvikt, vilket jag självklart vill. Jag har ju slarvat med proteinprodukten nu när det tog slut så jag får ge det några veckor till. Jag väntar mig inga mirakel på nåt sätt och har alltid varit skeptisk till "pulverdieter" men om man inte provar får man inte veta!
 
Från maten till träningen... jag tränar på ganska bra även om det inte alltid blir som man har tänkt sig. Knät är inte bättre men inte heller sämre. Sjukgymnasten vet inte vad det beror på så vi provar oss fram nu. Jag har fått lite övningar att göra hemma för att stärka musklerna runt knät. Hjälper det inte får vi prova ett helt program. Jag hoppas så på att det hjälper, är innerligt trött på det här!
 
Igår åkte vi för att hälsa på min far och hans kvinna, det händer inte så ofta och det var väldigt roligt! Vi sov över och idag passade jag på att ta en runda i skogen där han bor. Långsam jogg vs. snabb gång i snön. Jag har nämligen tänkt försöka börja ta upp löpningen lite smått igen. Som ett bra komplement till cyklingen och ännu mer variation i träningen, för att undvika skador om inte annat. Det kändes superbra och som att jag skulle orka hur långt som helst! Men då fick jag påminna mig själv om att inte göra samma misstag som förra gången, då jag gick ut alldeles för hårt. Efter ett tag kände jag av mitt gamla löparknä lite granni vänster och då var det bara att börja gå istället men kände inget från det andra onda i högerknät - alltid nåt :) En härlig mil blev det :)
 
Annat som hänt i veckan är att testsadeln jag fastnade så för som är röd/vit precis som min cykel, är på väg till mig!! Jippie! Jag fick köpa den för halva priset då den är begagnad. Men åååå vad den kommer passa bra på min pärla! Samma färger och jag har aldrig sett en röd/vit sadel innan :) Tack Cykelcity i Göteborg! 
 
Har idag även ÄNTLIGEN beställt en cykeldator som vi pratat om så länge! Det blir var sin Garmin Edge 500 med pulsband och kadensmätare, min i rött och Rogers i blå/grått. Så himla kul!
 
Nopp, nu blir det nog allt sängen tror jag, så man orkar träna mer imorrn ;)
Avslutar med en bild på denna supergoda smoothie vi åt ikväll - MUMS!
 

Fokus! Ny sadel och ä...