1 Läs mer >>
Så var ännu en helg till ända... känns som det är måndag och fredag mest hela tiden. Helgen har iaf varit bra. Har haft lite känningar inte bara i högerknät utan även i vänster lite lätt efter senaste rundan. Benen har även haft lite svårt att återhämta sig och mjölksyran kommit smygande i låren bara av att gå uppför trapporna här hemma. Så i fredags blev det vila helt och hållet, sällan det blir träning då ändå, fredagsmyset är ju det bästa på hela veckan! ;) I går hade Hugo simskola och jag och Roger passade på att busa med honom i vattnet och sedan simma själva. Riktigt skönt! Och bra med lite annan träning för det blir nästan bara cykling nu. Behöver nog försöka göra lite annat oxå emellanåt, styrketräningen är ju dock given men har blivit lite slarvigt med det sista - det är ju mycket roligare att cykla ;) 
Dagens dilemma var: Cykla ca 10 mil med klubben och därmed relativt hög puls eller ensam lågintensivt distanspass? Jag gjorde som en klok vän sa och sov på saken. Vaknade och benen kändes rätt pigga - det blev en rundan med klubben. En solig och backig sådan, 10, 5 mil och över 900 höjdmeter, men lyckades ändå snitta 29, 9 (igen!) - nöjd. Men nu måste jag ta mig i kragen och verkligen lägga krut på de LÅGINTENSIVA passen! Men det är så jäkla svårt! Verkar inte bli någon träff med sub xx- tjejerna på onsdag (1:a maj och ledigt, heeelt underbart!!) så då gör jag och Roger ett försök iaf. Hoppas på sooool!!! 
Nä, nu skriker bädden!
So long!

Klubbcykling

0 Läs mer >>
I onsdags hade jag bestämt mig för att köra ett distanspass med fokus på lågpuls. Regnet öste ner och vindarna var ganska riviga, men jag bestämde mig ändå för att ge mig ut. Första regniga turen med nya cykeln, det tog emot att skita ner den så men, men... ;) Pannbensträning är inte fel! Och man kan inte bara träna i solsken och medvind, iaf inte i Borås där det som bekant regnar en del... 7, 4 mil och ca 3 timmar blev slutresultatet. Nöjd att jag gjorde det. 
Igår var det träning med klubben. 6 glada laxar kom för ett pass. Ensam tjej igen, men det gör inte så mycket, killarna är så snälla :) Fast det var bitvis tufft att hänga med igår måste jag erkänna (fast det tar emot..) Trots lågintensivt pass dagen innan så kände jag mjölksyran komma krypande relativt snabbt igår. 6 mil i vackert väder och en del motvind på hemvägen slutade med 29, 94 km/tim, vilket är rekord för mig, känns riktigt bra :) Jag vet att man inte ska hänga upp sig på snitt då vind, backar, klunga osv. spelar in men känner ändå att det är bra att ha lite koll på vart man ligger då det krävs en del på kommande lopp, bra att se ur långt man kan pressa sig liksom.
Den där 30 km - gränsen verkar dock omöjlig att ta sig över... men skam den som ger sig!!
 
Hoppas ni får en skön cykelhelg :)
C U

Ösregn & rekordsnitt

0 Läs mer >>
Oj, oj, tiden går fort som vanligt och bloggen blir inte prio ett då tyvärr... 
 
Den roligaste helgen på länge har avverkats, nämligen "Cyklande tjejer- lägret" i Sövde, Skåne! Såååå himla roligt att träffa alla goa tjejer, gamla som nya medlemmar i vår underbara Facebookgrupp! Förra gången var vi i Skövde, då bjöd helgen inte på fullt så vackert väder - ösregn vart det då. Denna gång bjöd fredagen på EXTREMT blåsigt väder, runt 20 m/sek men vi körde ändå en runda, alla 28 tjejerna. Dagens lärdom - Att köra med högprofilhjul är INTE att rekommendera i storm! Höll mig i som en galning och kommer inte tycka lite vind är nånting här hemma är någonting mot Skånes blåsväder! Efter rundan vankades god soppa och sedan ett teoripass om klungkörning och mycket annat lärorikt! 
 
 Vårt lilla rum :)
 
Finfina tjejer :)
 

Lördagen bjöd på ett helt underbart väder och blåsten borta! Efter frukost i magen gav oss vår grupp iväg på en vad vi trodde skulle bli en 9 mil lång runda. Efter en härlig inledning hände det som inte fick hända. Vi kommer på en rak och fin väg i ca 32 knyck då en mötande bil helt plötsligt får för sig att göra en vänstersväng och korsar vår väg utan förvarning! Tumult i klungan och en av tjejerna klättrar upp på mitt bakdäck och störtar i backen. Hjälmen sprack men Cecilia var vid gott mod. Det blev dock ambulans in till röntgen. Tack och lov visades inget och hon var tillbaka hos oss. Gubben som körde på visade ingen ånger... "han hade ju en bil bakom sig..." hmm... polisen tog med honom in iaf...
Efter mycket om och men kunde vi fortsätta rundan och den slutade på 11 härliga mil :) Fikapaus på världens mysigaste ställe hann vi oxå med :)
 
Jenny och jag :) Måste facebooka lite oxå ;)
 

Lördagens hemliga gäst var självaste Susanne Ljungskog som berättade om sin karriär och liite tips och trix, det jag tar med mig är - Gå din egen väg! 
 
Jag och Susanne :)
 
Hela gänget (nästan) med idolen Susanne som numera gått med i Cyklande tjejer :)
 

Söndagen bjöd oxå på heeeelt underbart väder och det blev en runda på 5, 5 mil för min grupp och härlig klungkörning med bra ledare. Efter en god lunch i solen och sista biten tillbaka till vandrarhemmet var det dags att säga adjö för denna gång, sorgligt!! Tack Maria Jacky och ni andra för en helt GRYM helg!!! 
Nästa gång blir det bland annat jag som ordnar läger i Borås!! Så mycket jobb ligger framför oss, men vi ska se till att tjejerna inte blir besvikna!
So long!
 
 

CT- läger!

0 Läs mer >>
Helgen har varit riktigt bra! Började med After work på Bishop i fredags, god mat och goa jobbarkompisar, blev några glas vin och ett par shottar och prat med personer jag vanligtvis inte pratar så mycket med då vi inte jobbar tillsammans vanligtvis. Kul!! Efter det blev det en sväng till Johanna, Tina och Anna :) Sent blev det men jag lyckades ändå skrapa ihop nära nog 8 mil på asfalten dagen efter - Längsta passet hittills i år. Körde lågintensivt vilket inte var helt lätt då benen var pigga! Men snittet blev 2 pulsslag under det jag får ligga på ;) Söndag morgon började så åter igen med ett cykelpass. Denna gången med klubben, idag var vi fler än sist, 13 personer, alltså jag och grabbarna. Jag hängde med riktigt bra tyckte jag även om jag fick slita rätt hårt i uppförbackarna, pulsen var väldigt hög emellanåt och då kom jag och ett par till efter. På platten och nerför är det dock inga som helst problem att hänga med. Alltså mer backträning och styrka ben behövs! Turen gick över Borås- Viared - Seglora- Kinna - Fritsla - Kinnarumma- Viskafors - Borås, 7, 5 mil och nästan 29 km/tim blev det. Riktigt kul och riktigt jobbigt!
 
"The gang"

Träningshelg!

0 Läs mer >>
Wiiee! Senaste veckan har hänt mycket på cykelfronten :) Började med att jag fick sålt min första racer, min röd/vita Crescent, efter 1 vecka på Blocket. Snabba ryck! Det var mest en test för att se om det fanns nåt sug, och det fanns det. Roger fick ju såld sin gamle skorv på ett dygn (:O) och kikade på ny, självklart blev även jag sugen då! Den "gamla" racern var iof inte jättegammal, drygt 1, 5 år, men det är ju alltid kul att byta upp sig lite ;) Hjälp! Nu var jag ju tvungen att hitta en ny cykel SNABBT! Och jag vet att man inte ska stressa fram sånt här...
Jag började mer och mer kika på Wilier, deras design är ju bara sååå snygg och cyklarna i sig inte fy skam heller... När jag såg Wilier Gran turismo första gången på bild var det kärlek direkt! Tänkte att den har jag aldrig råd med och kikade vidare. Tanken fanns ändå där och efter vidare eftersökningar fanns denna cykel för 10.000 kr mindre på Cykelmagneten i Falkenberg! Shit!! En del pengar ändå men med pengar för den gamla cykeln och lite skatteåterbäring så var det kanske inte omöjligt ändå...I samma veva hittade Roger en likadan på Blocket. Vi åkte och kollade och den var ju ännu snyggare i verkligheten än på bild!! Herrejävlar!! Sambon tyckte likadant, provcyklade och slog till direkt. Dagen efter trotsade jag febern och proppade mig full med värktabletter, drog till Falkenberg och provade drömcykeln på trainer, växelkomonenterna är SRAM Force, ska vara bra säger många. En del påstår dock att det är svårväxlat men jag förstår inte riktigt hur det skulle vara det, kändes väldigt enkelt när jag provade iaf. Bra oxå att man kan dra växelspaken närmare sig när man har lite kortare fingrar. Det var ingen tvekan utan jag slog till direkt! Så nu har vi "tvillingar" hemma i vardagsrummet, bara kläderna som ska matchas ;) Tyvärr har jag varit sjuk hela veckan och inte kunnat testa nya pärlan :( Är bättre nu och hoppas på en kortare tur imorrn. Det kryper i benen av att inte kunna ut och testa nu!!! Utförligare rapport om cykeln och växelsystemet utlovas efter att jungfruturen tagits ;) 
My new löööööve! Namnförslag??

Sprillans ny Wilier G...

3 Läs mer >>
Uppe med tuppen en ledig dag! Det vill till en ganska bra anledning för att jag ska offra en sovmorgon när jag är ledig ;) Idag hade jag det, en bra anledning alltså. Jag och Eva Marie skulle nämligen köra vår första runda med Brämhults cykloider för att se om klubben kunde vara nåt för oss. Dagen kunde knappast börja bättre - strålande sol och bara lätt vind. - 5 iof men det blev snabbt varmare på cykeln, jag brukar inte ha så ont av kyla, hellre det än att träna i + 30 (vilken man iof inte behöver oroa sig speciellt mycket för i det här landet...) Vi var 6 tappra själar som anlöt vid Verktygsboden denna vackra annandag påsk. Och vi gav oss i väg gamla R40 - Äspered - Hökerum - Nitta - Rångedala och tillbaka. 53, 4 mil härliga mil. Jag kände mig stark och hängde med ganska bra tyckte jag. Utom i uppförsbackarna då, som är min svaga punkt, men för att vara mig gick det rätt bra där också även om pulsen var uppe rätt högt. Får tänka bort "lågpuls" på såna här pass :) Kände dock att jag kunnat trycka på mer nerför men man bestämmer ju inte själv när man kör klunga :) Bra att köra med folk som är starkare och snabbare, för att pressa sig själv det där lilla extra. Måste få upp farten och snittet en bra bit till om jag ska ha en chans i sommar. Men det kan gå... Nä, jag menar - Det SKA gå, det KOMMER gå! Riktigt kul var det att köra med lite nytt folk (eller folk överhuvudtaget då jag mest kör ensam). Nästa gång hoppas vi att
Roger har hittat en cykel oxå så han med kan haka på! Skönt att vara igång på allvar!                                                                                                                              
Några av oss :) Bilden tagen från Cykloidernas blogg. 

Klubbpremiär!