0 Läs mer >>
Idag har jag varit så sjuuukt trött... Bebbarna sov bra till en början, sedan var det dax för matning och sen har Almas näsa varit lite tät det senaste och i natt var hon halvt hysterisk över detta, stackarn. Sen skrek de för att de var hungriga men orkade samtidigt inte äta när de väl kom till bröstet! Jag höll på allvar på att bli galen!! De sov oroligt och jag med så inte mycket sömn... Roger tog dem på morgonen så jag fick sova lite. Blev dock väckt efter en stund och det visade sig att SVT visade världscupen i cykel för damer i direktsändning!! Galet roligt och denn historiska händelse ville jag ju inte missa! Riktigt kul var det men tyvärr ingen svensk pallplacering idag. 
På eftermiddagen var vi iväg och kikade på ett hus (nr hundrasjuttioelva i ordningen?) som jag verkligen hoppats mycket på men blev besviken då det luktade inpyrd cigarettrök i hela huset... fan. Vilka idioter röker inomhus?? Så vi letar vidare...
 
Gällande mina små älsklingar så växer de för varje dag som går! Tycker de är riktigt stora nu! Förra veckan vägde de 4 resp. 4, 5 kg. Det märks att de hänger med mer och mer, de ler jättemycket mot oss och ibland "pratar" vi långa stunder. Riktigt syns i deras ansiketn hur de försöker förstå sin omvärld. Jag älskar dem till månen och tillbaks <3 <3 <3 
 
Annars var jag och tjejerna hos mamma från söndag till tisdag och vi firade Ellen som fyllde 21 år, grattis syrran!
Tisdagkvällen tillbringades i Kinnahult hos Majken där jag visade upp tjejerna för mina goa kollegor! Jätteroligt att se allihop igen :)
Onsdagen bjöd på återbesök hos barnmorskan och allt såg bra ut. Tog en vikt och jag väger 3 kg mindre än innan graviditeten...! Måste bli ännu bättre på att äta så att kroppen har något att bygga av.
Visade också upp min mage som jag misstänker inte är som den ska med tanke på att den svullnade upp för ett tag sedan och som inte gått tillbaka :( 3 st kollade på mig och klämde och kände men ingen visste vad det kunde vara så remiss har skickats till gyn nu. Bara att vänta...
 
Det har blivit lite träning i veckan, dock hade jag tänkt mig ett eller ett par pass till men har helt enkelt inte orkat eller hunnit. Jag får väl försöka vara glad för det som blir tänker jag.
 
Summerar veckans träning:
Måndag: Skogspromenad (utan vagn) 50 min 
Onsdag: Kort promenad (utan vagn)
Torsdag: Gym - armar och rygg, crosstrainer 20 min intervaller, promenad 35 min (med vagn)
Fredag: Gym 1, 5 tim - allmänt + 30 min crosstrainer delvis intervaller (puls uppe på 170, det var lääängesedan= nöjd :))
 
Passet på gymmet häromdagen kändes RIKTIGT bra och jag är på gång!! Aktar magen noga dock och använder gördeln, skööönt att hålla den på plats lite.
 
Försöker verkligen få till fler och nyttigare mellanmål för att orka med bebisar, ammining och träning! Det här med smoothie hade jag nästan glömt bort! Kvarg, mango, banan, passionsfrukt, frysta hallon och blåbär, toppad med nötter, frön och lite Pauluns granola. Supergott och nyttigt!
 
Edith <3 Detta lilla underbara leende kan ju få vem som helst att smälta
 
 Bebisrumpor måste vara något av det sötaste som finns?!
 
 Alma <3
 
 
 

Keep going on

0 Läs mer >>
Sammanfattar förra veckans träning med 4 pass "Olga-träning", 1 pass cykel (50 min) och ett par "pass" med bandet för ryggen samt gamla sjukgmnastövningar för att stärka höfter och knän. Ett par kortare promenader har jag fått till också. Andningsövningarna för magmuskeldelningen försöker jag göra åtminstone en gång per dag. Skulle egentligen behöva göra det ännu mer men tiden räcker inte riktigt till. 
Det känns som första veckan med lite mer disciplinerad träning och jag har börjat skriva upp allt jag gör i träningsväg.
Igår blev det en rejäl promenad, försökte hålla tempot uppe och blev lite backar oxå så svetten lackade med den tunga barnvagnen framför! Drygt 1, 5 tim blev det till slut och det kändes i benen när jag var hemma igen - gött! Och idag blev det premiär på gymmet! Första gången sedan bebbarna kom. Jag var noga med att akta min stackars mage som nog inte riktigt är som den ska. Den får lite lätt och framförallt RÄTT träning i och med Olga-träningen. Kändes hur som helst riktigt bra! :)
 
Gällande cyklingen ska jag försöka öka passen långsamt. Är rädd att få ont i högerknät igen så gäller väl att vara försiktig antar jag (tråååkigt).
Fick för ett litet tag sedan fått en förfrågan från tjejerna i Sub XX om att delta i en av deras snabbgrupper på Vätternrundan nästa år. Gruppen gällde under 8.30... jag har ju egentligen sagt att ska jag köra Vättern nån mer gång ska jag satsa på under 8 timmar annars får det vara... Men att köra med tjejerna i Sub XX är ju grymt roligt..! Så visst är det lockande! Jag är kanske knäpp som ens överväger det med tanke på mina små trollungar. Det krävs ju som bekant mycket träning. Det kommer ju fler år oxå. Jag har fortfarande inte gett besked, det kommer dessutom krävas närvaro vid vissa lopp och kanske utomlandsträning och det är ju inte alls säkert det är något jag kan vara med på. Så jag avvaktar lite med besked och ser hur mycket träning jag kan tänkas hinna med, med start nu. Barnen går självklart i första hand <3 <3

Snabbgrupper och gymp...

0 Läs mer >>
Nu är vi hemkomna från vår lilla semestertripp på Kållandsö, som ligger utanför Lidköping. Vi kände att vi behövde lite miljöombyte och hyrde därför en stuga en vecka där. Tanken var väl egentligen Skåne nånstans men vi kände att det var lite långt för tjejerna att åka i en bil utan ac ända dit.
Stugan var jättemysig och vi hade utsikt över åkrar och fält. Det enda som hördes var syrsorna och en och annan traktor- underbart! Några dagar med toppenfint väder och vackra solnedgångar, ett par med åska och regn. Mamma och Björn besökte oss och vi var vid "Spiken" och lyckades självklart placera oss på hamnens dyraste restaurang.. men gott var det :) Småtjejerna var med såklart och det är lite stressande då man inte vet när de börjar gasta.. men vi var ju flera som kunde turas om att bära. Amma på restaurang har jag oxå provat på - vi spenderade ett par timmar inne i Lidköping och blev hungriga samtidigt som tjejerna, allt går. 
Läckö slott har vi oxå besökt- vackert! 
En del fika och massa gottigottgott har det blivit... vilket det måste bli stopp på nu! Det funkar inte att hålla på så här. Men är det semester så är det ;) Nu är "semestern" dock över och jag är "bara mammaledig". (MammaLEDIG förresten- vaddå ledig??) 
 
Jag och mina tjejer <3 <3 
 
I nya klänningar från Newbie
 I Lidköping
 
Jag har börjat bli galet träningssugen igen. Iaf emellanåt. Vissa nätter blir det inte så mycket sömn och då är man bara galet trött och orkar inte tänka på träning alls, glad om jag orkar en kort promenad. Men ofta sover de ganska bra, visst är det matdags ca var tredje timma men däremellan sussar de ofta rätt gott. 
För ett par veckor sedan fick jag till två pass på cykeln! Tror ni jag var lycklig?! Guuuud som jag längtat!!! Och det kändes precis som vanligt! Nja, förutom att kondisen är sorgligt dålig då... De sista ca två månaderna av graviditeten klarade jag inte att gå mer än typ 200 meter i taget så inte så konstigt att jag tappat i princip allt :(
 
Glad tjej efter första passet på cykel på ca 9 månader
 
Jag har börjat så smått med "Träning för nyblivna mammor" och har även köpt ett fitnessband (tror jag det heter??) och ett sånt där annat "band" som syns på bilden nedan. Tanken är att jag ska träna efter Olgas program varje dag. Det innehåller bla andningsövningar för att få ihop magmusklerna igen (de har delat sig REJÄLT efter den stora magen!). Magen har för övrigt blivit något STÖRRE de senaste dagarna vilket jag tycker är hur konstigt som helst! Visst att jag ätit mycket sött men den kan knappast svullna upp från en dag till en annan?? Jag ser fortfarande hur tarmarna arbetar under skinnet när jag ligger på rygg, jag undrar hur länge det ska vara så... inte så himla kul hursomhelst. Jag vill ha min kropp tillbaks! Saknar mina starka ben och lite stora rumpa! Jag fattar att kroppen inte någonsin kommer bli som förr, jag lär väl få leva med ful mage, hängbröst (de är rätt shjyssta just nu dock haha ;)) och plattröv men jag tänker iaf ge magen och röven en match och ett försök till det bättre. Magen får jag nog vara lite försiktig med till en början dock, det lär ta tiiid.
 
 
Nu är jag så taggad att jag är rädd att dra på mig skador istället. Det är ju så himla kul å träna! Men å andra sidan får vi se hur många tillfällen till träning det blir... 
Jag och Roger har bestämt att vi kan spendera 5 timmar i veckan var åt träning from nu. Alltså träning utan tjejerna, barnvagnspromenader är alltså inte inräknade vilket är bra för det är oxå en jäkla bra träning i backarna vill jag lova så det blir lite extra. 
Jag har tänkt att "Olga-träningen" ska jag verkligen försöka göra varje dag och inte räkna in i mina 5 timmar. I övrigt planerar jag att komma iväg på cykeln 2 ggr i veckan. Måste bara tänka på att börja luuugnt då jag tidigare haft lite problem med ett knä. Knäna är dessutom inte vad de borde i nuläget efter all utebliven träning, kan exempelvis inte gå ner på huk längre då det gör för ont och jag är för svag att komma upp. Jag satsar alltså på att stärka muskler runt knät, delvis med hjälp av sjukgymnastövningar med fitnessbandet som jag tidigare fått vid problem med det onda högerknät. Andra sjukgymnastövningar har jag oxå tänkt återuppta. 
Sedan är ju bålstabiliteten svag och den behövs som bekant vid cykling så den skall jobbas på sakta men säkert.
Nu kör vi!
 
 
 

Taggad för träning!