0 Läs mer >>
Några dagar på Gullholmen är till ända och efter några timmars shopping på hemvägen är vi hemma igen. Shoppingen resulterade i en tom plånbok men också i prylar jag verkligen behövde (jo, jag lovar - om t.o.m Roger tycker det så...!), nämligen ett par rejäla kängor att gå i när vädret är som det brukar vara på våra breddgrader, ny jacka (nuvarande gamla och med mer eller mindre trasiga dragkedjor) och ett par nya jeans. 
 
 
Nya jackan
 
 
Nya pjugsen 
 
F.r.o.m i morgon måndag ska träningen schemaläggas ordentligt. Jag gör ju detta idag, fast mest efteråt. Nu ska det ske innan, så att det verkligen blir ordning och att träningen fördelas på ett genomtänkt sätt och inte bara "blir som det blir", vilket det ofta gör idag (även om det iaf för det allra mest blir av). Jag har skrivit ett schema på de två första veckorna men det kommer snart att fyllas på. De veckor barnen är hemma krävs extra noggrann planering då Roger självklart också vill träna, då får vi turas om.
 
 
Mål: Genomföra Tjejvättern sub 2.45, Halvvättern 5, 5 & Vätternrundan sub 12 (ev. 10)
Fler mål kommer antagligen snart.
 
Tanken bakom träningsschemat är indelat i huvudgrupper: Konditions- styrke och - rörlighetsträning (teknikträning antar jag borde ingå men har inte riktigt fått kläm på det... jag tar mer än gärna emot tips kring detta!). Dessa är i sin tur uppdelade i olika "subgrupper", exempelvis kan konditionsträningen ske genom cykling på trainer, spinning eller utomhus. Någon form av cykling ska det iaf bli MINST två ggr/vecka (till en början). Konditionsträningen kan även innebära olika gruppträning på Friskis, crosstrainer, snabb gång/jogg och kanske simning. Konditionsträningen ska i sin tur varieras. Just vad gäller "cykelpassen" har jag tänkt intervaller  (i olika former, längd och "pulsmål"), långdistans, kortdistans och ren backträning. Detta går att överföra i viss mån till den övriga konditionsträningen. Jag tänker också variera passen genom att ha koll på pulsen för att även variera lågpulspass och se till att pulsen höjs rejält emellanåt. 
Styrketräningspassen kommer fortsätta vara mestadels inriktade på coremusklerna (bål) men även ben och hela kroppen för att hållas stark :) Träningen sker på gym i form av maskiner och även lite fria vikter. Vissa övningar sker ibland hemma och på ett och annat cirkelgym/fys - pass på Friskis (i grupp). 
Rörlighetsträningen får jag lite i och med att jag är noggrann med stretchingen efter varje pass (vet ingen som stretchar så mycket som jag!) men jag behöver även komma igång igen med mina forna tövningar från sjukgymnasten som jag fick för längesedan... som cyklist blir man lätt stel och med mycket sittande vid datorn samt en halvkass hållning och stel ländrygg MÅSTE jag bli ännu bättre på detta! Det sker i form av övningarna från sjukgymnasten, stretch samt flex- och yogapass på Friskis (i grupp). 
Skulle tippa på att tiden kommer hamna runt 5 - 7 tim/vecka nu i början, för att sedan trappas upp och bli mer och mer cykelinspirerat ju mer vi närmar oss våren.
Jag hoppas att jag tänker någorlunda rätt i förhållande till träningsbakgrund, variation, mål, intensitet, förhållande mellan kondition och styrka osv. osv. Det är mycket att tänka på och sedan är ju kosten ett kapitel för sig också...
Slutligen - hur tänker ni inför kommande års mål och träning? Är det något i mitt tänk som verkar konstigt så tveka inte för att låta er höras! Jag tar emot tips och idéer med öppna armar! Hoppas jag nu inte tråkat ut er med detta lååånga inlägg..!
Dax för sängen och en härlig träningsdag imorgon!
 

Träningsprogram

0 Läs mer >>
Då var 2012 snart slut. Bara en enda futtig dag kvar. Jag tänkte först att det inte har hänt så mycket under året som gått men insåg sedan att det faktiskt hänt en hel del...
Liten sammanfattning kommer nedan...
 
- Jag och Roger bestämde oss till slut för hur det skulle gå till och kunde efter mycket om och men, räknande och grubblande komma överens om vilka ringar vi skulle ha! Vi förlovade oss på klipporna vid havet i Långedrag, Göteborg på Rogers 40 - åriga födelsedag 23:e mars! Hotell och lyxmat i Götet. Dessutom fick vi SOL (otroligt!)
- Avslutade tre års studier och kunde efter mycket slit titulera mig legitimerad arbetsterapeut!
- Jag blev en hejare på att skriva jobbansökningar och några arbetsintervjuer rikare 
- Jag sade upp mig från jobbet och började istället ett nytt där jag på köpet fått många nya härliga arbetskamrater och nya vänner!
- Jag börjar med cyklingen på allvar och genomför mitt första lopp, vilket är världens största motionslopp på cykel, nämligen Vätternrundan! Det absolut jobbigaste och mest utmanande jag har gjort och tro fan om inte det mest smärtsamma också... Helt klart bland det häftigaste! Det gick inte fort och alla känslor som går att uppbringa upplevdes och yttrades på vägen men det var såååå värt det efteråt! 
- Jag genomför ytterligare två lopp tillsammans med Roger - båda börjar med regn, slutar med solsken (precis som Vätternrundan...)
- Ölandsbesök med grabbsen på sommaren, hade otrolig tur med den finfina stugan!
- Dåligt väder under större delen av året... Badar inte en enda gång...
- Jag går med i facebook- gruppen "Cyklande tjejer", åker på ett läger anordnat av 2 av dessa tjejer, i Skövde och får massa nya cykelkompisar! I april nästa år är det dax igen - längtar!!
- Jag bestämmer mig för att genomföra Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 2013
- Jag kommer med i Sub XX på Tjejvättern och vet knappt vad jag gett mig in på eftersom de (vi) kör för att försvara banrekordet på 2.45 nästa år, vilket är hyfsat snabbt.... :O
- Jag cyklar uppskattningsvis runt 250 mil under året
Visst har det hänt mer men detta är de minnen som (med tanke på att det är dem jag minns just nu) är starkast. 
 
Jag ser nu fram emot ett nytt, utmanande och spännande år!! "Trippeln" ska genomföras och säkerligen en hel del andra cykellopp, träningen ska trissas upp som aldrig förr och 2 cykelläger skall genomföras. Vem vet - drömgården kanske blir vår också...? Hoppas kan man alltid göra :)
Vad har ni för tankar och drömmar inför nästa år?
 

Årskrönika

0 Läs mer >>
Jaha, då var julen över för den här gången. Det känns faktiskt lite tomt. Julafton tillbringades först hemma med grabbarna och det åts ris á la malta och tittades på Astrid Lindgrens jul samt delades ut julklappar. Sedan åkte barnen till sina mammor och jag och Roger åkte till mamsen. Mer god mat, godis och julklappar. 
 
Igår kom vi hit till Gullholmen, till stugan vi bokade för ett bra tag sedan. Det är tredje gången vi är här tillsammans Roger och jag. Det är så skönt att komma bort från allt och alla ett tag och bara rå om varandra. Har ni tänkt på hur viktigt det är? Att ha tid till bara varandra? Eftersom vi inte har några gemensamma barn är vi "bara han och jag" varannan vecka, vilket alla småbarnsföräldrar skulle tycka är ganska lyxigt, men ibland känns det ändå som att tiden inte räcker till. Det är så mycket som ska planeras, ordnas och göras jämt. Därför är det bra att komma bort och byta miljö för några dagar, hemma är det alltid så mycket annat att ordna med. Här KAN man liksom inte göra något annat än att mysa, njuta och ha underbart sex tillsammans ;) (och i och för sig läsa en och annan cykelartikel med ;)) Har ni tänkt på hur viktigt det är med bra sex förresten? Jag tycker i alla fall att det påverkar relationen massor (och humöret..!). Jag tycker heller inte det är så himla konstigt att prata om - alla gör det och alla vet att alla gör det, naturligaste saken i världen!
 
Idag har vi tagit en jättelång promenad dels på vägen men också på klipporna (promenaden var nog inte jättelång om man mäter längden men det tog tid med tanke på alla klippor!). Jag, som har svårt att inte tänka träningsmässigt, konstaterar att vi förutom sol och dagsljus som också är bra både fysiskt och mentalt, även fick en hel del stärkande träning för kroppastollen. Kroppen fick ta i i alla möjliga positioner som den inte är van vid med tanke på all klättring upp och ner för klipporna som bitvis var riktigt hala. Bra för ligament och annat med tanke på att terrängen var ganska oländig. Bra för koncentration och för balansen. 
 
Jag hoppas att dessa dagar på ön ska ge fulladdade batterier inför ett nytt år! 
 
 
Härliga hav!
 
 
Världens bästa <3
 
 
Balsam för själen!
 
 
Små hjärtan mitt i vintern!

Gullholmen, kärlek oc...

0 Läs mer >>
Idag har återigen varit en riktigt bra dag men en massa myyys i julens tecken! Jag älskar julen, trots att den ibland innehåller en del stressmoment. Men jag tänker då att det kommer ju ett liv även efter julen :)
Julgransinköp - första gången vi KÖPER en gran, men vad fasen - ingen gran = ingen jul! Det är helt enkelt ett måste! Efter lite sågande då stammen var för stor för julgransfoten, fick vi den på plats och nu sprider sig doften av gran i vårt hem - spells U-N-D-E-R-B-A-R-T! Två sorters julgodis har jag lyckats koka ihop med - pepparmintsfudge (som för övrigt blivit succé på jobbet) och krispig mandelnougat vilket jag aldrig gjort tidigare. Även denna doft är ju alldeles ljuvlig! Återstår att se imorgon om det blev bra. Jag planerar att slå in bitarna i folie och tejpa med fint mönstrad tejp runt och ge bort lite i julklapp.
Som ni förstår - ingen vidare träning idag, fast vi var faktiskt i badhuset med lilleman och då blev det några längder samt lite stoj och lek i vattnet, men knappt att jag kan kalla det träning, men ialla fall lite fysisk aktivitet ;)
 
För tjock stam för julgransfoten...
 
 
 Slutresultatet... Man kan inte säga annat än att granen är tät så det räcker till i alla fall!
 
 Klappar...
 
 Nyfiken liten kille...:)
 

Julmys!

0 Läs mer >>
Åh, vilken bra dag det har varit! Första lediga dagen av hela 13 jobbfria, härligt lata (nåja, med måtta...) dygn! Det enda som fattas är snön.
 
Började morgonen med att dra iväg mot Halmstad och Movement för att träffa ortoped där. Sagt och gjort - besöket gick på fem röda och magnetröntgen kommer det bli. Yes! Det var det jag hoppades på. Har aldrig varit på det och det ska bli riktigt spännande! Kul å veta hur det går till liksom. Hoppas utgången blir bra, den med. Jag hoppas att de hittar något och att det är något som man kan göra nåt åt! För det blir inga bra tider runt Vättern med detta knät även om jag inte har superont!
 
Efter besöket hos farbror doktorn som för övrigt gick så snabbt att Roger knappt hann svälja kaffet eller Hugo den varma chokladen för den delen, begav vi oss ut på stan. Halmstad är en väldigt mysig stad! Många mysiga butiker var vi inne i och Hugo skötte sig exemplariskt! Inte gnäll en enda gång och han fick självklart bestämma vad vi skulle äta - gissa vad det blev? Jo pizza intogs såklart :) Några timmar och många pengar senare styrde vi kosan hemåt Borås igen. 
 
Väl hemma satte jag mig på trainern och provade att se vad de nya bibsen gick för! De kändes superbra och vadderingen ska vara bra med :) Jag körde intervaller och insåg att jag måste bli mycket bättre på att verkligen våga ta ut mig ordentligt! Våga spruta ännu mer mjölksyra, våga svettas ännu mer än jag redan gör! Jag kan sitta och nöta länge och trötta ut mig är jag inte rädd för men spurter och explosivitet är en helt annan sak och kanske inte riktigt min grej... men jag fattar att det är nödvändigt att träna mer intervaller för att få ordentlig snurr på träningen och förbättra kondisen. Har ni några tips på hur ni plågar er själva under tuffa intervaller?
Efter jul och nyår är planen att börja trappa upp genom att träna längre och hårdare på passen. Hoppas först få till ett besök hos Mattias Reck!
 
Sammanfattar dagen och är nöjd kombinationen mys, träning och god mat! Livskvalitet!
Klockan är alldeles för mycket (läs 01.43...) som vanligt... nåja, vi är ju LEDIGA! :)
So long!

Härliga lediga dag!

1 Läs mer >>
Varit och tränat på gymmet och tränat. Hade tänkt köra ett hårt pass på trainern idag och prova mina nyinköpta bibs samt bestämma mig för om jag ska behålla den nya sadeln eller inte. Datorn var dock upptagen av en spelande 7 - åring när jag kom hem från jobbet så det sket sig. Vi har bara en dator på tre personer och det är för lite uppenbarligen. Helt sjuk egentligen. Att man är så beroende av datorn. Därav min inte alltid så uppdaterade blogg. Hursomhelst, träningen idag gick väl bra men jag var inte så motiverad. Kom hem vid 18- tiden från jobbet och det är inte alltid jättekul att kasta sig iväg direkt och träna för att sedan käka, duscha och lägga sig. Men träningen måste snart upp till en högre nivå för att det ska gå framåt och då funkar det inte att hoppa över pass. Det är så lätt att bli bekväm och ligga på den vanliga nivån. Det gäller att pressa sig det där lilla extra, vilket kanske inte alltid är så lätt. Jag planerar att ta kontakt med Mattias Reck snart för att få mer ordning på träningen och träna i olika pulszoner osv. Jag är i princip alltid motiverad men detta kommer absolut bli en ytterligare morot till att träna mer, hårdare och längre pass! Ser verkligen fram emot detta! Vi i Sub XX har ju dessutom lite rabatt på ett besök hos honom, vore ju synd att inte utnyttja det, eller hur? ;)
 
Ibland känns det som att man inte gör annat än jobbar. Fan vad trist. Men efter morgondagen är jag iaf ledig i TVÅ VECKOR! Det ska bli heelt jävla underbart!! Besök hos ortoped på Movement i Halmstad på torsdag, hoppas verkligen det löser sig med knät, annars kan det bli marigt att trappa upp träningen framöver... men jag ser positivt på det hela :)
 
So long!

Motivation och ledigh...

0 Läs mer >>
Konstaterar att gårdagen var en riktigt bra dag! Ullaredsbesöket var planerat sedan ungefär en vecka och trots varningar för snöoväder gav vi oss iväg då det inte verkade ha blivit så farligt. På vägen kom Roger på att Sexdrega ligger på ju vägen dit och det finns en cykelaffär där... Självklart ska vi in där! tyckte jag. Sagt och gjort. Vi mötte synen av några svettiga tjejer och en kille som varit ute och cyklat i snömodden. Det var tjejerna från Alriksson Go Green - Sveriges första och enda proffsstall för tjejer. Vi blev väl omhändertagna väl inne i butiken och pratade cykel med Martin Alriksson. Killen vi tidigare sett visade sig vara norrman och då förstod jag att det var Martin Vestby - självaste proffscyklisten Emma Johanssons man och ny sportchef för stallet. Det blev lite snack även med honom, vilket var lite coolt tyckte jag - nördig som jag är ;) 
 
Besöket resulterade i ett par nya bibs (ursäkta den urdåliga bilden) och ett erbjudande som jag inte vet om jag kan säga nej till... Inget är säkert eller besämt på nåt sätt men erbjudandet gäller en AWESOMEA:xuscykel i fullcarbon, körd en säsong av en av tjejerna i laget och med tanke på vilken nivå tjejerna ligger på så är det antagligen inte vilka skitcyklar som helst... Det kommer vara det bästa av komponenter, vet inte exakt än. Jag skulle få cykeln för ungefär halva priset och det känns som en otrolig chans! Det är ju en del pengar ändå förstås så det tål att tänkas på... tuffa beslut... (dagens I- landsproblem?)
 

Ett erbjudande svårt ...

0 Läs mer >>
Jobbigt på jobbet idag. Men fint väder och god lunch! Direkt efter jobbet blev det påsnörning av gympaskorna igen och ett pass cirkelgym med sambon, ovanligt att vi tränar en fredag men riktigt gôtt! Fyra dagars träning den här veckan än så länge - YES!! Kan nog räkna med ett pass imorrn med - i form av en visit på Ullared! Puh! Det kan verkligen bli svettigt! Det finns väl för övrigt inget så uttröttande som att shoppa?? Inte en enda klapp är inhandlad ännu så det är en gedigen lista som ligger på köksbordet kan jag lova... Men roligt med en utflykt :) 
 
På tal om utflykt har jag fått tid läkare på Movement i Halmstad nästa vecka. Det var snabba ryck! Hoppas att de kan hitta felet med mitt onda knä och att det blir bra igen.
Nähäpp, dax för bädden om vi ska komma iväg imorrn!
 
Trevlig helg alla!

Läkarbesök och Ullare...

0 Läs mer >>
Gaah! Hinner inte plita ner så bra inlägg som jag skulle vilja, det tar tid att skriva noggranna, bra, roliga, intressanta inlägg! Såg på Hanna Hellqvist´s program om jakten på det perfekta livet. En tjej i programmet lever på att blogga om sitt stillsamma "bullmammaliv" på landet, tänk att kunna LEVA på sitt bloggande! Det vore grymt coolt men tyvärr få förunnat. Det får duga med att knega som arbetsterapeut ;) Fast rik - det blir man då rakt inte.
 
Har tränat 5 dagar i rad nu - riktigt stolt ;) Hehe, det har ju inte varit stenhård träning varje dag men iaf! Varierat promenad, löpning, crosstrainer, core-pass, och trainer. Och så tränade jag och sambon ben igår på gymmet, det är inte så vanligt att jag tränar just ben där, jag tycker man får så mycket benträning ändå av allt man håller på med, men det är säkert bra att köra ren styrka emellanåt också. Smärtan i knät gör sig påminnt mest hela tiden men inte så ont att jag inte kan träna så jag kör på eftersom träningen inte direkt gör det värre heller. Hoppas få en tid på Movement i Halmstad snart så det kan göras en utredning på vad det är som är fel. För snart måste hårdkörningen inför sommarens utmaningar dra igång på allvar och då vill jag vara fit for fight!
Vilodag (läs städdag) idag, är nog bra. Synd att jag aldrig kan lära mig att komma i säng i tid på kvällarna med så att jag får den återhämtning som kroppen säkerligen behöver... 
 
So long!

Lite stolt

1 Läs mer >>
Jag är antagligen helt störd och det måhända men jag blir fanimej alldeles till mig i trasorna när jag kollar på nya, snygga, snabba, lätta racers! Herrjävlar!!! Såna där som man bara kan drömma om eftersom plånboken är waaay to small! Men drömma kan man alltid göra och tur är väl det ;) 
 
Läste under gårdagen om Alriksson Go Green som är det första proffslaget i Sverige för damer. Dessutom är de det första laget i Sverige som har ett utpräglat miljtänk. Detta lag finns i lilla Sexdrega, bara ett par mil härifrån, lite häftigt faktiskt! Välkända Emma Johanssons make Martin Vestby blir ny sportchef för laget, hoppas han kan hjälpa till att sätta laget på världskartan så som han säger! :)
Alriksson Go Green ska nu börja cykla på cyklar från LaPierre se: http://www.alrikssongogreen.se/ Kan meddela att jag DREGLAR nåt grymt över denna cykel! Såååå sjukt snygg! (Vågar inte lägga upp några bilder tyvärr, endast länkarna...)
 
En annan finfin cykel är denna från Wilier, se: 
http://www.wilierbikes.co.uk/2013/product.php/138/2/cento_uno_athena_11sp__3499_00
 
Och denna.... En Merida Scultura Evo 905-E ComD12, se: 
 http://www.bikebasesouthend.co.uk/index.php?SUPPLIER=15&THISPAGE=6&RADIOSORT=3&PICFILE=44&STKNR=44&STRH=4998&ORDN=2397&RNZ=919567
 
Nähäpp! Dax att ta ta en tur på trainern! Igår vart det core- pass på gymmet och kvällen innan intervaller på löpbandet och cross- trainern - det går bra nu :)
Avslutar med ett citat från Emma Johansson som jag tycker är så himla bra: 
"a winner is a loser who was willing to fail and get up, fail and get up, fail and get up, fail and get up and win"
 
 
 

Cykelkåt

0 Läs mer >>
Vaknade upp med skallebank efter en mycket trevlig kväll med Rogers jobb på julbord! Märks att man inte dricker så ofta längre.. lättpåverkad! God mat, trevligt sällskap och en del dansande gjorde att det helt klart var värt det!
 
Det har varit en helt ljuvlig vinterdag idag! Åter igen! Trodde aldrig jag skulle sga det men jag ÄLSKAR vintern! När den bjuder detta väder iaf :) Vi fick med oss de 2 stora grabbarna ut på promenad i skogen 1, 5 timma, härlig lågpulsträning och bra för balans och koncentration då vi gick på mindre framkomliga stigar i snön. Livskvalitet om inte annat! Blir mer och mer sugen på skidor om detta väder har tänkt att hålla i sig, skidor är ju dessutom sjukt bra träning och ett bra komplement till cyklingen! Men som sagt - man ska ha pengar till allt oxå, kanske skulle kolla lite på blocket imorrn ändå...
"Syndat" med pizza och film ikväll - en riktigt skön lördag med andra ord!
Hoppas nu på lika fint väder imorgon då jag ska rida ut och galoppera i snön! Längtar!
So long!
 
 
 

Ljuvliga vinterdag oc...

0 Läs mer >>
En riktigt kall dag idag, runt 18 minus, brrr! 
Stressat hem från jobbet, in i duschen och nu lite förfest inför kvällens julbord med Rogers jobb, idag får respektive följa med - mums! Så inte motion idag ur´tan bara frossa! Lär inte enbart bli LCHF - tänk ikväll heller... men efter fredagsfikat på jobbet med goa mackor sket sig det ändå. 
Hoppas på mycket aktivitet och lite ordning i helgen istället.
Så nu återstår bara en sak - SKÅL! :)

Julbord

0 Läs mer >>
Fan. Känner av knät lite mer idag. Inte bra. Men gav mig på ett pass skivstång/spinning intervall på 1, 5 timma iaf. Verkar inte bli värre av träning så...
Annars har det varit strålande sol och minus ca 7 grader idag - heeeelt underbart! Passade på att ta en kort promenad på lunchen för att få chansen att njuta åtminstone lite. Saknar ridningen såna här dagara... tänk att få galoppera så snön yr - det är lycka det! Annars är jag faktiskt lite sugen på skidor... har inte känt så innan men kanske, kanske... det är mycket man vill göra, hinna med och ha råd till!
 
So long!

*

1 Läs mer >>
Det är mycket nu, som jag brukar säga. Jag blev för en tid sedan tillfrågad av redaktören på sajten cykla.se om jag kunde skriva en artikelserie om satsningen på Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan. Jag, som älskar att skriva, blev förstås jätteglad och tackade ja. Skrev och tog bilder och skickade in. Efter lite mejlande fram och tillbaks blev det knäpptyst. Nu har jag fått kontakt med aktuell person igen och hoppas att artikeln puliceras snart. Spännande men samtidigt ångest! Man vill ju att någon ska läsa och tycka det är bra oxå... Men tänk vilken dröm att det skulle vara att kunna leva på sitt skrivande! Det har varit en dröm sedan jag gick med blöja, jag ville bli författare och har alltid haft lättare för att uttrycka mig i skrift än i tal. Var ju inne på att bli journalist ett tag men det var längesedan... nu är jag inte jättesugen på att hoppa på en utbildning igen. Men drömma kan man ju alltid göra :) 

Cykelartikel och skri...

0 Läs mer >>
Så var det måndag igen då. Och skallen var segare än kola när det var dax att gå upp kl. 05. 50 i morses. Okristligt tidigt. Jag har aldrig varit den morgonpigga typen, vilket dock hade varit väldigt praktiskt. Livet är liksom gjort för att vara morgonpigg känns det som. Men jag tänker som bäst kvällar och nätter :S
Helgen som gick var väldigt lyckad, ingen stress men ändå fått gjort en hel del av det jag tänkt. Bland annat julgodis (jag vet - inte så nyttigt men VÄLDIGT smarrigt ;)) som jag i princip aldrig gör annars. Fattar inte vad som hänt - jag har nästan blivit huslig! ;P
Och SNÖN har äntligen kommit! Jag brukar sällan säga så men nu är den såååå välkommen att lysa upp tillvaron! Helgen har dessutom bjudit på sol och kyla - underbart! Det blev inte så mycket tränat i helgen men en långpromenad igår iaf och min käre samo som alltid ska visa mig genvägar som vanligt slutar med senvägar bjöd mig på en runda över stock och sten - bokstavligt talat. Svettigt värre! 
Ikväll var jag hemma sent från jobbet men har jag bestämt att träna då ska det banne mig tränas. Så det blev ett intervall/flex - pass på Friskis - ett riktigt bra pass som innehöll både kondition och rörlighet - rekommenderas :)
 
Imorrn blir det julpyssel och frosseri med härliga jobbarkompisar inklusive övernattning - kul!
 
Har ev. lite grejer på gång på olika håll vad det verkar... kan inte säga mer. Än. 
So long!

Måndag igen

0 Läs mer >>
Så har jag varit hos sjukgymnasten med det lite krångliga knät. Hon gjorde en nogrann undersökning men det enda hon fann var att jag var lite öm över inre ledspringan och att knäskålen var något med "knakande" än den andra... kunde ev vara nån broskskada men rekommenderade en röntgen och tom kanske magnetröntgen då. Om jag hade varit 20 år äldre hade hon ev misstänkt artros - ve oh fasa! DET få det inte vara!!! Sedan kom vi på att jag kanske går i dåliga skor, har ju dessutom inlägg i gympadojjorna så får väl börja med det i vanliga skor oxå, om det är så lätt av hjälpt hade det varit frid och fröjd :) Men tyvärr är det nog inte så enkelt. Ska höra av mig till en klinik i Halmstad som tydligen är experter på ortopedi, det tros gå fortare än att gå genom vårdcentralen. Suck - jag vill träna ordentligt och vara friskförklarad NUUUU!! Känns som detta kan dra ut på tiden... suck. 
 
 

Sjukgymnastbesök