1 Läs mer >>
Alltså, jag fattar om ni tröttnar på inläggen och bilderna på magar och bebisprat! Men det mesta i mitt liv kretsar kring det just nu. Det händer liksom inte så mycket annat. Magen är nu RIKTIGT tung och det börjar kännas mer och mer för varje dag och ryggen tar stryk känns det som, inte länge jag orkar gå eller stå innan den värker av all tyngd, det är eg helt galet att kroppen orkar med! 
I onsdags var vi på sista ultraljudet och bebbarna har växt ytterligare ca 1/2 kg sen senast (3 veckor sedan) så nu är de uppe i drygt 2400 och 2500 gram. Allt såg fortsatt bra ut men tyvärr har de vänt sig och ligger inte med huvudena neråt så fint som de gjorde sist. Jag kan inte ens förklara hur de låg mer än att ettan ligger på tvären med huvudet långt bak i sidan/ryggen (!) på mig :O Bådar alltså inte gott inför vaginal förlossning... Vänder de sig inte igen så blir det nog snitt.. och frågan är hur mycket de kan flytta sig nu när det börjar bli trångt. Fast vi trodde iof redan förra gången att det var för trångt för det men tji fick vi! Lite jobbigt att inte veta vilket förlossningssätt man ska ställa sig in på även om man vet att allt ändå kan hända... det blir som det blir. 
Vi fick äntligen ett datum för igångsättning/snitt oxå!! Så nu har nedräkningen börjat på riktigt! Vi tänkte dock vara hemliga med datumet men kan avslöja att det är dax för vräkning inom 3 veckor :) :) Det är ju helt sjukt - då är jag helt plötsligt tvåbarnsmamma, bara så där! Hur knasigt är inte det??
 
Idag har jag och Roger varit och köpt 2 spjälsängar för 1000 spänn, det var rea och det var bra för plånboken. Madrasser till det, nappar och lite blöjor blev det så vi börjar bli rustade nu. En glass i det gröna blev det oxå.
 
Budade åter igen på ett hus häromdagen. Slutade som det brukar. När priset började gå över 600.000 över utgångsbudet tyckte vi inte riktigt att det var värt det längre... och hade heller inte mycket mer att ge även om vi velat. Synd, men ingen är längre förvånad. 
Däremot ska vi ev. flytta ändå. En kompis kompis jobbarkompis har en lägenhet som han vill byta mot en mindre så igår kollade han på vår och vi på hans och nu ska vi förhoppningsvis byta :) Hoppas nu bara att hyresvärdarna inte sätter käppar i hjulen..! Lägenheten var rätt sliten å så men har ett extra rum, 15 extra kvm, 2 badrum., egen tvättmaskin, diskmaskin (yes!!) och stor kyl och frys. Dessutom en jättebalkong med sol hela dagen :) Så nu håller vi tummarna att det funkar att byta! Det praktiska vet jag inte hur vi ska lösa riktigt då barnen snart kommer å allt men det ordnar sig alltid på nåt vänster.
 
Just det! Häromdagen var jag och träffade mina kära arbetskamrater för en picknick i det gröna, närmare bestämt Hyltenäs kulle, oj vad vackert det var där! Jätteroligt att träffa alla igen! Jag skulle ta med mig potatissallad och fick för mig att göra en egen. Det är ju så gott! Speciellt på färskpotatis :) Typiskt mig att göra nåt nytt för första gången när man ska bort men efter mycket jobb (fick bokstavligen hänga över diskbänken och borsta 2 kg potatis då det inte funkar att stå vanligt pga magen och inte heller att sitta ner) blev det till sist riktigt bra och jag blev supernöjd :) 
Fick samma dag också reda på att ingen av de tillsvidareanställda på jobbet kommer att bli uppsagda! Vilken lättnad! Det har ju varit tal om varsling en tid men nu är det alltså klart att det inte blir nåt med det.
 
Nähä nu är det nog dags för bädden! Här kommer några bilder :)
 
 
 
"Hylla" har fått en ny innebörd ;) Rätt praktiskt faktiskt
 
Hängbuk vare här ja! Fasen vad skönt det ska bli av med den här klumpen om ett litet tag! Den känns tyngre för var dag... V. 35 (34 + 3)
 
35 (34 + 3)

Med fokus på bebisar

0 Läs mer >>
Som sagt... magen är riktigt stor nu och jag har börjat samla på mig mer och mer vätska i ben och ffa fötter, ser ut som en elefant! Och så är det ju så jäkla snyggt med stödstrumpor, speciellt till shorts.
Näsan krånglar med och jag är heeelt igentäppt mest hela tiden, har kört nässpray men den får/kan man ju inte köra med hur länge som helst... tänkte att om jag skiter i den nu och ser om det går över så kanske det funkar... men fick panik i går kväll över att inte kunna andas ordentligt så fick ta lite ändå. Ska försöka att stå ut utan idag. 
Värmen har kommit med dunder och brak och det är ju härligt. Eller..? Satt ute i solen en stund igår och blev helt slut efter det, känns inte riktigt som jag "tål" värmen just nu, blir alldeles för varm alldeles för snabbt! 
Har varit hos mamma några dagar nu, månd - torsd, det är skönt med lite mijöombyte även om jag saknar min goa sambo såklart, men skönt att få längta lite med :) Vi kommer snart umgås dygnet runt och gnata på varandra ändå ;) Så jag har passat på att umgås med mamma och med lilla mormor varje dag, träffat mina småsystrar och i onsdags träffade jag Julia, min "gamla" barndomsvän. Så roligt att vi återfått kontakten! Det blev fika och mycket bebissnack :)  
Igår hälsade jag, mamma och mormor oxå på min farmor, det blir inte ofta. Hon fick en stor bukett liljenkonvaljer :)
 
Tisdagen var hemsk - från att jag steg upp på morgonen värkte fogarna så in i hel....! Trodde det skulle gå över men hela dagen var likadan, jag var oxå allmänt hängig och supertrött så det blev till att ta det lugnt. Försökte mig iof på att cykla lite på kvällen, vädret var ju ljuvligt, och det gick jättebra, kände ingenting då. Även om jag använde en gammal damcykel och satt helt upprätt tog magen emot låren dock så det såg nog lite kul ut då knäna stack rätt ut åt sidorna ;) Lite rörelse fick jag iaf. 
Efter den dagen har det känts som vanligt, alltså inte mycket alls. Men det går inte fort att gå nu kan jag lova haha!
 
Förra veckan var jag hos bm och allt såg fortsatt bra ut, bebbarna ligger ff med huvudena neråt och mina värden var bra, järnet gått upp till 138 (!).
Jag och Roger var oxå på tvillingföräldrautbildning i Gbg som svenska tvillingklubben anordnar, i förra veckan. Bra och informativt! Träffade ett par från Borås som verkade jättetrevliga, hoppas på att hålla kontakten med dem, det är trots allt skillnad på att få en eller två bebisar på en gång och jag tror man kan ha stort stöd av varandra som tvillingföräldrar. 
 
Tiden går och idag är vi inne i v. 33 + 3 (34), alltså bara 25 dagar kvar till 37 fulla veckor har gått och det börjar närma sig igångsättning om inte bebbarna väljer att titta ut innan dess! Kan inte fatta att det är så snart! Nervöst, spännande, roligt och lite skrämmande på samma gång!! Jag kan ju inte det här med barn! Vad behöver man? Hur gör man? Tänk om jag gör fel?? Men hoppas att det mesta ger sig. Jag har ju en erfaren sambo iaf, även om det var några år sedan nu. Lugn och trygg är han oxå - skönt!!
Nästa vecka står sista tul på schemat och förmodligen oxå sista besöket hos bm, hoppas vi får ett datum för igångsättning då - börjar känna mig ganska klar med gravidtiden :P Det blir oxå träff med kollegorna från jobbet - ser fram emot det!
 
Ikväll blir det husvisning för hundrade (??) gången (ärligt talat är det nog inte långt ifrån hundra!) och så grill på det - mums! 
 
Bjuder på några bilder
 
Magen börjar hänga ordentligt av all tyngd... V.33
 
 
Kort promenad i solen och värmen igår. Tora kastade sig i ån 2 gånger, funderade på att följa efter! Stödstrumpor är förresten nya modet! 
 
 Min fina mamma <3 
 
Tusentals liljenkonvajer! 

Tiden går och magen d...

0 Läs mer >>
Här kommer bilderna från albumet vi beställt från fotografen! Blir ett roligt minne!
Fotograf för samtliga bilder är alltså Dennis Hallgren som driver dhphoto 
Kan verkligen rekommendera honom, han tog bilderna i sin studio i hemmet och hans rara fru fungerade som assistent. Tyckte det var väldigt skönt att studion och stämningen kändes liten och familjär men ändå proffsig, kändes bekvämt trots att vissa av bilderna är ganska avklädda. Bilderna är tagna i v. 27 + 5 (28)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gravidbilder!

0 Läs mer >>
Så har det gått en vecka till. Hade aldrig trott att dagarna skulle gå så fort som sjukskriven. Men man får hitta på lite annars blir man (jag) knäpp! Fast allt det där jag tänkte göra, typ rensa skåp å sånt kuligt, har inte blivit av... än... vi får väl se hur det blir med det. Fast vissa grejer bör verkligen göras innan de små anländer, om vi på nåt vis ska få plats krävs lite planering. 
I måndags kom vår nya sängram äntligen! Så skönt att komma upp från golvet :) Dock tar den ju lite plats... shit vad trångt vi har det, helt sjukt egentligen, men det måste gå på nåt vis. 
 
Igår var minsta syrran här i Borås och vi gick lite på stan (orkar inte så långt) och jag inhandlade en långärmad mamma-tröja och en som jag kan ha både nu och att (förhoppningsvis) amma i sedan. Vill inte köpa på mig för mycket då det är så kort period men samtidigt måste man ju ha kläder på kroppen och inte bara mysdressen då.. ;) Är så tacksam att jag fått ärva en hög kläder av snälla Karin!
Vi slog på stort och käkade lunch och unnade oss en stor bit kaka i efterrätt - MUMS! Hon följde med hem till oss och så vips hade hela dagen gått. Skönt avbrott och kul att prata om hennes långa resa och en massa annat tjejsnack :) 
 
Idag har jag och R varit på ultraljud igen. Båda bebbarna ligger fortfarande med huvudet neråt och läkaren tror inte att de vänder sig mer nu - hope not!! Beräknad vikt såhär i v. 31+ 2 på tv1 är 1984 gr och tv2 1850 ca, de ligger alltså precis på kurvan för enlingar (man har ingen speciell kurva för tvillingar) eller tom +6 och +2 %. Himla skönt! Men inte konstigt det börjar bli tungt - ca 4 kg bebis i magen!! Inte så konstigt kanske att jag sover som en riktig kratta, varannan timme vaknar jag ungefär och det är för att vända mig, DET är inte skönt! Och jäklar vad det trycker på den stackars blåsan! Ja, ja tur att man kan lägga sig på dagen!
I övrigt så berättade läkaren en del om händelseförloppet med förlossningen och lite annat. Väldigt skönt med ett sånt samtal äntligen. Det börjar ju närma sig som sagt! Fick reda på att from 27/5 kommer de inte att stoppa förloppet om bebbarna vill komma ut. Och i v. 37 blir jag igångsatt om inget hänt, runt 17:e juni mao. Shit, det är ju snart!! Är livrädd men längtar mer och mer <3 Jag tänker att det blir som det blir helt enkelt. Kommer inte gå att förbereda sig på smärtan men behöver börja träna på avslappning och mental träning och andningen, är övertygad om att rätt inställning är sjukt viktigt för att klara smärtan bättre oxå. 
 
Magbild v. 31+0
 
Efter dagens ul fick kroppen sitt på gymmet. Det var riktigt skönt även om jag kör väldigt lugnt såklart. Men det är lätt att känna vad kroppen klarar. Har börjat få ont i axlarna av liggställningen nattetid och det känns i knäna att belastningen är större och muskelmassan mindre, dessutom blir jag lätt som en ostbåge av att inte träna ryggen, så lite förebyggande träning är inte fel!
 
 

Det närmar sig...

0 Läs mer >>
V. 30+ 2 idag och plötsligt börjar det gå upp för mig hur fort det närmar sig att livet aldrig någonsin blir som förr igen, sista veckorna som "icke-mamma"! Har inte varit något nervös tidigare men börjar faktiskt bli lite pirrig inför förlossningen nu! De kan ju faktiskt komma i princip när som helst... Om allt går som planerat är det ca 7 veckor kvar. 
För övrigt känns det väääldigt välbehövligt att vara sjukskriven nu. Senaste nätterna har jag sovit som en kratta, alltså värre än vanligt. Vaknat 1 g/tim (!) och varit uppe åtminstone 3 ggr på toa... hopplöst... det gör mer och mer ont i magen vid vändningar och man känner sig verkligen som en valross! Nu börjar jag känna mig förkyld och har lite halsont också och det är klart att immunförsvaret får sina törnar när man inte sover ordentligt. 
 
I veckan som gått har vi varit hos fotografen igen för att se på bilderna som han tog för ett par veckor sedan, mest på mig och magen men även några på mig och Roger och vi blev inte besvikna på resultatet. OMG vad vackra de var!!! Jag börja nästan lipa... ni kan ju föreställa er hur lätt det var att välja ut vilka vi skulle köpa... Det slutade med att vi beställde ett album med 11 bilder och en förstoring. Ska försöka få in dem i bloggen vid senare tillfälle. 
Jag har också varit hos barnmorskan på rutinbesök och allt såg fortsatt bra ut :) Hon klämde på magen så jag trodde jag skulle avlida... kände att båda fortfarande ligger med huvudena neråt. Tänk om de kunde ligga kvar så! Det vore perfekt, jag vill ju föda vanligt och slippa snitt... 
Mitt järnvärde har gått upp efter att ha varit nere på 110 nu uppe i 125 som tidigare, bra! Järntabletterna biter alltså. 
 
Jag har nu varit hos mamma några dagar för att få lite miljöombyte. Vi var i Falköping i tisdags bara hon och jag och det var jättemysigt <3 Var dock helt slut efteråt! Men det var det värt :) 
En stor bonus med "hemresan" var att min älskade lillasyster kom hem från Australien där hon tillbringat de senaste 7 månaderna! :O Hon hade inte avslöjat när hon skulle komma men vi visste att det skulle bli denna veckan. Så i tisdags kväll vid 22- tiden kommer det en bil och det är hon!! Det var underbart att se henne igen <3 Stackarn var ju dödstrött efter en nästan 2 dygn lång resa där hon dessutom (tror vi) blivit matförgiftad och mådde pest på planet. Vi hann iaf prata ett par timmar om allt innan hon blev sämre igen stackarn. Hon har ju "missat" hela min graviditet och var allt lite nyfiken på den också :)
 
Lessen för rörigt inlägg...!

Nedräkning och lillas...