1 Läs mer >>
Det har varit sisådär med träningsmotivationen på sistone. Eller, det har varit sisådär med motivationen överhuvudtaget kan man säga, hör kanske hösten till? I af nu när regnet har börjat falla... annars har vi ju haft en kanonfin höst! Nedan kommer ett par exempel på detta
 
 
 
Vackert Sverige är ibland!
 
Det är ganska sällsynt att jag har dålig träningsmotivation men några anledningar kommer här... 
1. Det känns grymt långt till nästa cykelsäsong
2. Det är grått, regning, mörkt när man som jag är hemma vid 17. 15 efter jobbet vardagar...Dödstrött. Inte jättesugen på att egentligen göra nåt mer än att lägga mig på soffan och bara dö. Typ. 
3. Jag har inget TYDLIGT mål med nästa års cykelsäsong!!! 
 
Så, där fick jag gnällt av mig lite och om hur hemskt synd det är om mig just nu ;) För det är ju ingen annan som känner såhär ibland. Eller...?? Nä, jag har det så jäkla bra så det är en skam att ens gnälla det minsta faktiskt. Som någon klok sa - det är ingen idé att börja tänka på hur jävla jobbigt det är, hur trist det är eller hur långt det är kvar till nästa säsong, låt istället bara tanken gå förbi och tänk på hur skönt det är med träning, hur bra du mår efteråt och hur duktig du faktiskt är!! 
Så i lördags trotsade jag vädret som bestod av rätt hårda vindar och skurar emellanåt och gav mig ut på en 6 mil lång ensamtur. Var säkert långsammaste turen på hela året, men vad gör det- jag gjorde det! Fan vad bra jag är!!
Som nån annan sa är det inte nu man ska lägga allt krut för att bli så bra som möjligt och visst är det sant men samtidigt kan man ju inte lägga ner all träning för det. Vill jag bli bättre nästa säsong måste jag ju göra något annorlunda än förra vintern. Sen behöver det inte innebära MER träning i allas fall utan kan betyda mer KVALITET i träningen och se till att utföra RÄTT sorts träning. 
Så här rent och fint ska det vara efter en tur, så det så!
 
För min del handlar det nämligen om att bli bättre på det jag gör, inte bara träna för träningens skull. Visst tränar jag även för att må bra och för att det är himla roligt (oftast) men det som gör det roligt är ju oxå att se förbättringar!
Jag ser tillbaka på min träningsdagbok och ser att jag, trots minskad motivation, faktiskt tränar ungefär lika många timmar som tidigare, bara det att jag varierar mer nu och det känner (och vet) jag att min kropp behöver och mår bra av! Träningen består inte alls lika mycket av cykling nu men hopas få upp trainern snart. Ren vila från träning tror jag inte man behöver många dagar såvida man inte är elitcyklist eller väldigt sliten.
 
För min del inser jag att jag behöver ett tydligt uppsatt mål med träningen för att jag ska tycka det är roligt och nåt riktigt bra har jag inte riktigt kommit på... jag vet på ett ungefär men det behöver bli tydligare... 
 
Det finns annat i livet än träning oxå, att åka till London med <3 t ex, den 27:e nov bär det av för att fira 30- årsdagen! Gå ut med vänner ska man oxå hinna med, förra helgen var riktigt kul och då såg det ut så här:
 
 
 
 
 
 

Fuck Jante!

0 Läs mer >>
Gårdagen var lugn och min käre sambo var nog glad att jag höll mig hemma med honom och inte gav mig iväg på nån träning, man får inte glömma sina nära och kära! Vädret var ju kass igår så det var faktiskt inte så svårt att hålla sig borta heller för den delen.
Idag körde vi dock ett riktigt långpass får man säga, för det har inte blivit mycket av den varan på sistone. Det är svårt att hinna med, speciellt då det blir allt mörkare på kvällarna. 
Vi körde en tur runt Borgstena (Vårgårda velofono- flashback när vi körde ifrån gubbarna i ena "Spurtbacken" ;)) och vädret var väl inte det allra soligaste men man får inte klaga när man kan köra racer 6:e okt och temperaturen visar ca 13 grader.. :O Dock var det mer vind än på länge. Mycket motvind. Såklart. Vad annars? Vi försökte hålla oss på G2 - nivå vilket inte är så lätt då det är mycket backar, men vi gjorde vårt bästa. Hastigheten blev därefter men som tur var var det inte fokus idag. 
8, 7 mil slutade Garmin på och mot slutet var det faktiskt riktigt jobbigt tyckte vi båda, vi var tomma på energi helt enkelt och det märks att man inte kör så mycket långa pass längre. Kul iaf och känns bra att få till ett långt pass då jag har svårt att palla motsvarande tid (3 tim) på trainern... 
 
Hoppas ni alla haft en super (cykel)helg! See U!

Dagens pass

0 Läs mer >>
Så var ännu en helg till ända. Jag har alltid undrat över varför helgerna går så jäklarns fort, är det inte konstigt?? Lördagen var iaf lugn, jag och Roger var ensamma hemma och det var lugnt och skönt och härligt att bara umgås, städa, handla lite gott till kvällen och kolla på film. Jag passade också på att lägga upp en liten plan för kommande veckor. Det är snart dax för den sk. Övergångsperioden, dvs perioden mellan (tävlings-)säsong och uppbyggnadsperiod. Denna period skall vara 6-8 veckor och då ska jag passa på att göra andra saker än enbart cykel, mycket för att vara så sugen som möjligt på cykling sedan! Eftersom cykling inte ger träning för hela kroppen är det oxå viktigt att variera så att kroppen får annan belastning än vad den är van vid. 
Jag tänker att v. 41 och 42 ska jag
- fortsätta cykla utomhus beroende på väder (önsketänkande?)
- styrketräna MINST 1 dag/vecka
- minst 1pass/vecka allmän kondition (ej cykel)
Efter detta mest fokus på annat än cykel men trainer ca 1 gång/vecka är bra om jag får in
 
Under nov (får se när det passar in bäst med övriga livet):
- Vila HELT från cykel 2 veckor (även trainer)
- Vila HELT från all träning 1 av dessa veckor (promenader är ok)
 
Efter vilan åter igen mest fokus på annan träning än cykel några veckor:
- Trainer (ca 1-2 ggr/vecka)
- Allmän styrketräning
- Yoga/rörlighetsträning
- Olika pass på Friskis
- Crosstrainer/löpband
- Långa promenader (ev.)
- Simning (ev.)
 
I början december skall den sk. uppbyggnadsperioden påbörjas och då hoppas jag vara riktigt sugen på mer cykelträning igen:)
 
 
Tummen upp!
 
 
 

Plan kommande veckor

0 Läs mer >>
Vissa dagar kan man inte tänka, bara göra. Idag var en sån dag. Jag hade bestämt att träna eftersom jag ska till osteopaten på torsdag igen och han kommer inte vilja att jag ska träna efter det. Alltså blir det träningsfritt torsdag och fredag. Åter igen - har man bestämt så har man bestämt. Men efter ett långt besök hos frissan och sedan massa diskussioner fram och tillbaka här hemma gällande ett hus som vi är intresserade av, blev klockan mer och mer... motivationen tröt i takt med med att mörkret utanför fönstret kom... och inget medhåll fick jag av Roger heller. Det är då man måste sluta tänka på vad man vill utan på vad man borde i stället. Så jag på med kläderna innan jag hann ångra mig, på med lampor på cykeln och sen iväg. Jäklars vad mörkt det var, måste nog skaffa en ny lampa... men åh så gött trots kylan (tur man inte är frusen) och åh vad stolt jag var över mig själv efter passet :) Misstänker att det inte blir många fler dagar på cykeln utomhus så det gäller att ta vara på varenda tillfälle! Hoppas på en längre tur imorrn.
 
Mer som hänt idag är att lillasyster Ellen är på väg till andra sidan jordklotet, nämligen Australien. Ska vara borta ca 8 månader och kommer möta våren där nere nu... jag är inte alls avis, inte alls! Hmm... hon kommer säkert få grymt kul! Och inte minst en massa nya, härliga upplevelser! Önskar henne all lycka men kommer sakna massor <3 Det värsta blir nog till jul... då ska ju alla vara samlade.. :/ men, men, desto rligare när hon är hemma igen :)
 
Nä, nu är det dags för bädden! Natti, natti!

Inte tänka - bara gör...