0 Läs mer >>
Oj, oj, oj, vad fort tiden går! Den bara rusar iväg! Har inte ens hunnit sitta vid datorn på flera dagar, därav uteblivna blogginlägg tyvärr :( Men prioritera måste man ju. Livet består av jobb och träning just nu. Ingenting annat. Typ. Jag har ökat på träningen och intensiteten i träningen lite mer nu. Mer fokus på cykling, dvs trainer och spinning också. Mer intervallträning, vilket jag inte tränat mycket alls tidigare.  
 
Fått svar på magnetröntgen att det inte syntes någonting, överhuvudtaget. Inte ens ökad ledvätska vilket tydligen annars kan tyda på mindre skador. Skönt besked men ändå... hade varit skönt att få veta vad detta är för nåt!! Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska gå tillväga... jag har ju fått höra innan att jag har ett lite snett bäcken, jag känner också att jag är lite sned i kroppen, känns också som att jag bygger mer muskler på ena sian av ryggen... kanske beror det knäonda på det... hmmm... ta kontakt med sjukgymnast igen eller naprapat, det är frågan... Med tanke på sommarens stora utmaningar så är jag lite orolig att jag inte får bukt med detta och inte kan träna så hårt som behövs...
 
Jag skrev i ett tidigare inlägg om Herbalife och att jag var nyfiken på produkterna. Nu har det gått så långt att jag har köpt och börjat med basprodukterna (igår). Jag vet att jag riskerar att bli idiotförklarad nu men jag tar risken... jag har alltid varit emot att byta mat mot pulver men tycker ändå att Herbalife verkar ha en sund filosofi med sina produkter (lättlurad..??:)). Prova kan man iaf alltid göra. Jag vet inte hur det påverkar kroppen i längden, vet inte ens om det finns några sådana studier gjorda. I vilket fall kan det vara så att det inte är något som företaget vill skylta med... Å andra sidan vet jag inte hur maten jag äter i övrigt påverkar mig i längden heller med alla besprutningar och annat som finns... verkligen ett kapitel för sig det här med maten! 
 
Imorrn är det fredag, såååå gôtt!!
See ya!
 
 

Mer träning, Herbalif...

1 Läs mer >>
Äntligen helg!
Jag har verkligen varit skittrött den här veckan! Är ju första hela jobbveckan efter långledigheten så är kanske inte så konstigt. Dessutom gör väl den ökade träningen sitt till. MÅSTE verkligen se till att komma i säng på kvällarna - men just det har aldrig varit min starka sida... men sömnen är sååå viktig för att jag ska orka med träningen, såklart. Är stolt över att jag lyckades förmå mig upp på trainern igår kväll - otroligt att jag gjorde det! Så ofantligt trött, kanske främst mentalt då jobbet ibland tar mycket energi, men upp kom jag och dessutom körde jag på rätt bra, om än bara i en halvtimma.
Sub XX - ledarna för Tjejvättern lade ut ett inlägg igår på gruppsidan och måste erkänna att jag blev lite smått avskräckt. 37 km/h krävs! Det är en bra bit kvar dit kan jag säga! Men jag ska ge mig fan på att klara det, det ska gå, det SKA!!
 
Helgen tillbringas mestadels här i min mammas UNDERBARA hus på landet. Så härligt! Här slappnar jag av totalt och jag känner att det är just det jag behöver. Har tagit en promenad med hunden idag men det är ju också avkoppling. Imorgon tänkte jag ta en riktig långpromenad på ca 2 timmar - avkoppling och lätt träning i ett :)
På kvällen ska jag följa med en kompis från "cyklande tjejer" som också bor i Borås, på träning -zumba och x- games, nåt nytt för mig! Efteråt ska jag göra en kroppsscanning - sååå spännande! Återstår att se hur avskräckt man blir över att se hur mycket fett som finns på kroppen ;) Jag är nyfiken på Herbalife - produkterna som Eva ska börja sälja. Jag har alltid varit mycket skeptisk till att byta ut mat mot shakes och bars men ett par tjejer jag vet har provat detta och det har funkat jättebra så jag är beredd att få mer info kring detta. Jag skulle gärna gå ner lite i "fettvikt" och upp i muskler. Alltså inte bli nåt muskelberg men snabbare och uthålligare på cykeln. Det är också viktigt för mig att bli ordentligt mätt. Produkterna ska innehålla den näring man behöver och det kan ju vara skönt att slippa vara orolig för att inte få det om man tränar mycket. Mer info kring detta blir på måndag.
 
Hoppas ni har en underbar helg med mycket träning eller avkoppling, beroende på vad kroppen behöver!

Sköna helg!

0 Läs mer >>
Det är fullt upp nu! Jobb och ökad träning gör att skrivandet på bloggen blir lidande tyvärr. 
 
Senaste veckan har det hänt en del. Jag har provat att cykla med den den lånade sadeln från Cykelcity i Göteborg, en specialized nånting*, känns mycket bättre än den gamla. Nu hör till saken att Roger och jag höll på i ca två timmar och ändrade höjd på styre, framåt och bakåt med sadeln och gjorde lite av en "hemma- bike fit" så vet inte om allt gott beror på sadeln, men bättre känns det iaf. Har fått låna en i större storlek med så det återstår att testa den med imorgon. 
 
 
Som jag kanske nämnde har jag nu börjat öka på träningen mer och har schema vecka för vecka vad/hur det ska gå till. Än så länge har jag följt det ganska bra men med några undantag. Träningen är i varje fall varierad och endast en träningsdag har uteblivit. I söndags var jag ute på årets första tur! (Nej, jag har ingen mountainbike) 
 
 
(Tänk bort ringklockan... )
 
Det var skithärligt och jag gled iväg med ett leende på läpparna! FRIHET!! Det gick jättebra även om det inte gick så fort och "stora" vägen (gamla R40) var perfekt! Ingen is och inget grus. Men sen - på gång/cykelvägen i Dalsjöfors kom lite isfläckar och det blev bara värre och värre och... just det - värre. Fan oxå! Det som var så fint! Slutade med en fin liten vurpa. Jag var beredd och hade klickat ur ena foten, vilket naturligtvis var fel fot och jag ramlade åt andra hållet. Snyggt. Så nu är min halva bak fint prydd av 3 stora, lila blåmärken (konstigt för jag kände knappt något), tur man har stoppning ;)
 
I onsdags åkte jag längdskidor för första gången på typ 17 år! Herregud! Galna jobbarkompisar ;) Det var jättekul men inte så enkelt som det ser ut! Jag vurpa i varenda backe - fasen oxå vad arg jag bliiiir!!! Så dålig balans! Jag blir bra på att ramla iaf ;) Bara knät klarar sig så. Skitbra träning och jag känner rejält i triceps och i skinkorna. Kanske blir det ett pass nästa vecka oxå, när min jobbarkompis är så snäll och lånar ut sin fina utrustning. Tack för det, Kattarina!
 
Kämpa på med träningen och livet folks!

Ökad träning, ny sade...

0 Läs mer >>
Japp, det är som jag misstänkte - jag har ganska rejäl träningsvärk idag! Gôtt! Jag körde TMI (Träning med instruktör) igår och namnet på passet var "utmanande och intensivt", vilket det verkligen var. Detta var första gången jag testade detta pass och det var lite pirrigt innan. Började med uppvärming på "stakningsmaskinen" på gymmet, först fem minuter fritt och sedan 5 intervaller av olika slag som "upp till 500 meter", 4 minuter, 1 min osv. Sedan körde vi på olika små stationer där man körde olika många intervaller på varje och tempot var högt. Exempel på stationer var "hopp upp på bräda", skivstång, armhävningar med vikter, kettlebells, situps i olika varianter och andra övningar med och utan vikter som är svåra att förklara. I vilket fall kan jag konstatera att det är just såna här pass jag behöver - nån som pushar på, högt och hårt tempo, övningar som jag sällan eller aldrig gör annars! Jag skulle ha väldigt svårt att pressa mig så hårt om jag var ensam - det går bara inte. Och jag behöver träna på att verkligen ta ut mig ORDENTLIGT och inte vara rädd för det! Det är sååå lätt att hamna i bekvämlighetszonen och sedan fastna där. Ska man komma någonstans MÅSTE man pressa sig lite mer och mer och mer ju bättre kondisen och styrkan blir... därmed inte sagt att vila, återhämtning och lättare pass måste in också - superviktigt! 
Träningsvärken är för övrigt värst i armar, axlar och mage, men även vader, muskler runt knän och rygg har också fått jobba, det känns. Får nog träna lite mer armar - det blir mycket för benen och bålen men armarna är jag sämre på att träna. 
 
Under de fem dagar jag nu har hållit på med mitt hemmagjorda träningsprogram har jag gjort:
Månd: Trainer - långdistans 1 timma plus rörlighetsträning 20 min.
Tisd: Trainer - intervaller 30 min, promenad 1 tim
Onsd: Vila
Torsd: TMI 1 tim
Fred: Crosstrainer 15 min 
 
Jag har följt schemat som planerat med två undantag: Igår (torsdag) tänkte jag även köra crosstrainer 20 min men med tanke på de tre senaste nätternas sömn och hur tufft passet var så blev det inget med det. Imorrn tänkte jag träna men blev upptagen och ska istället följa med en kompis på annat, därför skulle jag träna idag istället (egentligen vilodag idag) så åker till gymmet och börjar på crosstrainern. Efter en kvart får jag veta att de stänger sju på fredagar! Snopet! Uppenbarligen har jag alltid varit där tidigare på fredagar tidigare. Så blev ingen vidare träning idag... fasen! MEN - det ska snart tas igen...!
 
Trevlig helg och hoppas det blir fint väder så man kan utomhusträna!
So long!

TMI på Friskis & Svet...

1 Läs mer >>
Tur att det var vilodag på träningsschemat idag för jag har sovit URDÅLIGT inatt! Sista gången jag kollade på klockan stod visarna på 03. 40... och alarmet stod på 06.30.. är det inte underbart? Några tonåringar och en för liten lägenhet plus en mycket lättväckt Martina är ingen bra kombo... har ju iof också vänt på dygnet totalt under långledigheten så hade svårt att somna ändå. Inte bra att sova dåligt när man tränar och håller igång... kom hem tidigt från jobbet ialla fall och kunde vila ett par timmar.
Funderade ett tag på att åka en sväng tll gymmet ändå bara för att jag var hemma så tidigt men med tanke på att kroppen och knoppen är s-u-p-e-r-s-e-g-a idag så känns det som att jag gjorde rätt val som stannade hemma. Dessutom står TMI (träning med instruktör) "intensivt och utmanande" på schemat imorgon och med tanke på namnet på passet kan det bli tufft... har ingen aning om vad jag anmält mig till :P Men det är spännande och jag ser fram emot detta! 
 
So long!

dålig sömn...