0 Läs mer >>
Idag har jag varit hos en Osteopat för första gången i livet. Detta med förhoppning om att han ska kunna hjälpa mig att få bukt med kroppastollen... jag har inga jättestora problem (trodde jag..) men är väldigt stel i bröstrygg och även ländrygg eg, har ont i knäna till och från. Han konstaterade ganska snabbt att jag har ett bäcken som är jättesnett. Korsbenet likaså. Och i och med att jag tränar mycket plus att detta är ngt som har varit under en lång tid (kanske orsakat av ett fall från häst el liknande) har jag blivit stark i felläget, vilket gör att det kommer ta ett tag att bli av med problemen. Det är alltså bäckenet som är orsaken till stelhet och snedhet även längre upp i ryggen då jag felbelastar och kompenserar på olika sätt. Jaja, jag lär väl bli ruinerad men vad gör man...
Om det innebär att jag blir snabbare på cykeln så får det kosta vad det vill hahah ;)
 
Ha en go helg!

Snett & vint och stel...

1 Läs mer >>
Som ni märker är inte bloggen uppdaterad på ett tag. Jag har aldrig varit den som uppdaterar flera gånger per dag eller ens varje dag. Och det är väl det som eg är tanken med en blogg, vad vet jag. Jag hinner helt enkelt inte skriva så ofta här. Eller fel sagt - jag känner inte att bloggen är högprioriterad just nu och kommer kanske aldrig bli. Det finns viktigare saker i livet att lägga tiden på och för att hinna allt jag vill och måste, som att vara närvarande med familjen och hinna med träning och återhämtning, MÅSTE jag prioritera och då hamnar som sagt inte bloggen på första plats. Jag har känt stress över att inte ha uppdaterat bloggen oftare. En stress som jag vill vara utan, det är tillräckligt mycket krav i vardagen som det är. Därför tänker jag from nu inte vara stressad över detta utan blogga precis när jag känner att tiden räcker till och när det känns kul, bara så ni vet :)
Happy thursday!

Prioritering av blogg...

0 Läs mer >>
Även om jag tänker hålla igång och cykla utomhus ända tills det inte längre är möjligt, dvs. det blir för halt ute på vägarna, så är känslan ända att det är dags att sammanfatta årets säsong. Ganska kul att se tillbaka och inse att jag faktiskt uppnått samliga mål :) Vissa mål var satta innan säsongen och andra har tillkommit längs med vägen. 
 
25:e mars var första datumet för utomhuscykling
3 läger har hunnits med, 2 på våren och ett nu i sept som avslutade säsongen på ett alldeles ypperligt sätt :)
 
Mina mål för 2013 var:
- Cykla minst 400 mil (jag är uppe på 532 i dagsläget)
- Genomföra Vätternrundan sub 10 (kom in på 9.51 med SubXX Team Naturelle, snitt 30,94 km/tim )
- Genomföra Tjejvättern sub 3. Planerna ändrades strax innan loppet och mitt mål blev reviderat till att klara 2,46 eller under, vilket var föregående års rekordtid (kom in på 2,46 - snitthastighet 35,05 km/tim)
- Genomföra Halvvättern under 5 tim (kom in på 4,36 effektiv cykeltid- snitt 31, 23 km/tim. Inga större krav på mig inför detta lopp. Ganska nöjd med tiden då Roger hade en rejäl vurpa + att vi tappade en riktigt bra klunga och körde själva större delen av loppet).
- Skaffa licens och börja tävla (tävlingsdebut blev på Veteran - SM)
- Hänga med klungan på veteran-SM (tog en bronsplats :))
 
Körda lopp 2013:
- Jubileumsloppet Varberg 19:e maj (jag och R) Snittid 31,18
- Hisingen runt 26:e maj (några SubXX-tjejer och R, gruppen splittrades senare) Snittid 30, 29
- Tjejvättern 8:e juni 
- Halvvättern 9:e juni 
- Vätternrundan 15:e juni
- Laholm "bergsetapp" 25:e juli (12 mil. Snittid: 31, 63, körde ej på max pga SM 3 dagar bort)
- Veteran-SM linje Ystad 28:e juli (Tävlingspremiär! Ca 6, 5 mil, snittid: 33, 97)
- Velofondo Vårgårda 17:e aug (ca 14 mil snittid: 33, 24)
- Tempolopp  Svanesund 31:e aug (premiär! 2 mil 34, 83 i snitt)
- Linjelopp Svanesund (Veteranklass. 5, 2 mil, 33 i snitt)
 
Jag tror inte jag har glömt något... 
 
Det jag är mest stolt över är att jag vågade ställa upp i snabbklungan på TV och att klara att hänga med där! Det trodde jag (på riktigt!!) aldrig!
Är också glad och stolt över bronsplatsen i veteran-SM och att jag överhuvudtaget vågade mig dit. Men det var längesedan jag varit så nervös oxå...
Vättern var rolig oxå, även om jag grämer mig liiiite i efterhand att jag inte provade att köra med snabbklungan då jag kände mig så stark... fast vem vet om det hade gått. 
Jag känner att jag förbättrat konditionen väsentligt sedan förra säsongen, då jag inte heller gick in för cyklingen alls på samma sätt som i år. Detta är en vinst i sig. Planer finns på att göra ett nytt fystest för att se om värderna visar så som känslan är. Jag har oxå blivit modigare och tryggare på cykeln, även om det finns mer att göra även där.
 
Tanken nästa säsong är att lägga mer fokus på tävlingar och mindre på motionslopp. Hårdare och ännu mer målmedveten träning. Jag behöver också fundera mer över tekniken på cykeln, där finns MYCKET att göra!
Åh, längtar redan efter nästa säsong!! Men nu ska jag passa på att njuta av att inte ha några krav på mig själv ett tag utan bara hålla igång cyklingen utomhus så länge det är möjligt, variera träningen mer, dvs. gymma, simma, yoga mm. Så att jag är RIKTIGT sugen på nästa års utmaningar! Målen för 2014 är ännu inte satta men några idéer finns... 
 
Hoppas ni är lika nöjda med säsongen som jag är! :)
 
På väg mot nya utmaningar...
 
 
 
 
 

Dags att knyta säcken...

1 Läs mer >>
Ok, var beredd på ett låååångt inlägg!
En fantastisk helg fylld av cykling, tjejsnack, teknik, mål, träningstänk, tävlingstänk, nötcreme, coaching och många goa skratt är till ända. (Har inte hunnit uppdatera bloggen förrän idag).
Tänk vad tomt det blir när man planerat något så länge och sen, hupp, så vart det slut! Jag och Eva har ju planerat detta CT- läger (CT= Cyklande tjejer - gruppen på facebook) ända sedan förra lägrets slut i april. De sista veckorna engagerade vi Wiwi som fick stötta med detaljerna. Herrejösses vad mycket jobb vi haft men det var värt ALLT!
 
Vi höll till på Lages motel i Borås, inte världens mysigaste läge vid motorvägen men boendet var helt ok och bra pris. Jag, Eva och Wiwi hade den enda lägenheten på motellet, de andra sov i 2 - och 3- bäddsrum. Lägenheten kom att bli den givna samlingspunkten under hela lägret vilket var väldigt roligt tycker jag. Att tjejerna kunde känna att de kunde komma och gå som de ville, det tror och hoppas jag att de flesta kände.
Det hela började på fredag eftermiddag då jag, Eva och Wiwi anlände och förberedde fikan till tjejerna. Jag hade handlat. Mycket. Alldeles för mycket. Smörgås, kokta ägg, yoghurt, kaffe, frukt... men många kom och smååt under hela helgen, nån var inne sent en kväll och hade sömnproblem som kunde avhjälpas med en banan, så helt fel var det inte ändå :) Några kafferep blev det oxå :)
Sara, Therese, Eva, Lotta och Leena - ja, jag tror faktiskt att jag lärde mig alla deltagares namn under helgen :) 
 
Sofia & Eva
Malin! Som även höll föreläsning om mål.
 
Efter fika var det cykeldax. Intervallträningen på Tjörn var så roliga så vi ville göra om det. Alltså 10 min X 4 med 5 min vila emellan. Jag är inte världens mest pedagogiska men till slut kunde jag få fram det vi tänkt ;) Problemet var att vi är på så OTROLIGT olika nivå i cyklingen, därför var det svårt att få till grupper där tjejerna var jämnstarka. Vi fick helt enkelt göra så gott det gick och jag tror att de flesta ändå fick ut något av det, kanske fick man man med sig en ny övning hem iaf. 
Efter cykling och dusch samlades vi och Wiwi höll i ett par namnlekar som var ett jättebra och lättsamt sätt att lära känna varandra lite mer. 
Middag på Lages och därefter föreläsning av Malin som precis har startat sitt nya företag Kraft & Balans tillsammans med en annan tjej. Malin är nybliven coach och kostrådgivare och pratade om hur man ska tänka när man sätter mål. Ett par av tjejerna med väldigt olika mål fick agera på "scen". En jättebra och lärorik föreläsning och Malin är super i in nya roll! 
Lite kaffe, snacks och mingel i lägenheten avslutade kvällen. Yes, vi klarade dag 1!
 
Namnlek!
 
Dag 2 kom Camilla Larsson, före detta elitcyklist, för att hjälpa oss med cyklingen. Idag handlade det om samarbete och klungkörning. Gruppen delades på 2 och Camilla coachade första gruppen före lunch och andra efter lunch. Vi körde både två-par och belgisk kedja. Camilla är en riktigt bra och noggrann coach som ser allt :) Det var roligt att få visa våra fina cykelvägar här även om många nog tyckte det är lite väl mycket backar ;) Själv tänker jag aldrig på det längre, men i helgen blev det ganska påtagligt då det var svårt att få till bra belgisk kedja då backarna kom lite "i vägen" för att vi skulle få upp någon högre hastighet i bytena. 
Lunch hade vi på Vänga kvarn i Vänga.
 
Cykelrumpor!
 
Grupp 1 anländer till lunchstället
 
Jag & Ida på Vänga kvarn
 
Efter nästan 10 mil för ena gruppen och ca 7 för den andra var det ganska skönt att ha ett par timmar över till nästa aktivitet, nämligen Glenn Magnusson som jobbar på Probikefit. Även han är gammal elitcyklist och även fd förbundskapten för landslaget. Han jobbar tillsammans med Klas Johansson med bike fit och lärde oss hur viktigt det är med rätt teknik på cykeln och att man måste sitta rätt för att få ut mesta möjliga kraft på cykeln. Han hade även med sig Susanne Ljungskogs gamla "teknikcykel" som den som ville fick prova. Den var konstruerad så att det "klickade" vi fel teknik. Många av tjejerna testade och jag tror att det var höjdpunkten med föreläsningen :)
 
Sara var modig och testade "teknikcykeln"
 
Glenn var även med oss och åt middag på Lages så jag passade på att fiska lite cykeltips ;)
 
Kvällen avslutades med en kortare sammanfattning av Camilla om dagens pass samt lite om motsatsen - dvs. hur man ska tänka vid tävling. 
Mingel i lägenheten men de flesta var väldigt trötta efter en intensiv dag och gick till sängs rätt tidigt.
 
Sista dagen kom och idag var det dags för tävling! Eller iaf lite träning på attacker och tävlingstänk. Jag drog tyvärr "sista strået" idag och fick inta rollen som "kvastbil". Därav inga attacker för min del, men fick höra att tjejerna var riktigt duktiga och det blev många attacker på den 1, 3 mil långa rundan som kördes två varv med lite coaching från Camilla däremellan.
Roger agerade ledarbil och det var nog tur för jag är kass på att förklara vägar märkte jag! 
Tror att många var lite nervösa inför detta moment men att det i slutändan var det som tjejerna var mest nöjda med och tyckte var roligast! Hur ofta får man prova på utan att delta i en riktig tävling liksom?! 
Dagen avslutades med lunch på Almenäs café, perfekt en dag som denna! (Det enda som gör mig hypernervös är cyklingen genom stan... usch, inte van vid stadskörning).
En del av gänget :)
 
 
Lunch vid Almenäs
 
Vi fick många positiva kommentarer under helgen och det värmer så gott, så gott! Jag hoppas och tror att de allra flesta av tjejerna är nöjda med lägret och att de har lärt sig nåt nytt allihop, på ett eller annat sätt! För egen del har jag lärt mig en del nytt men det bästa har nog ändå varit alla goa tjejer jag har fått lära känna lite mer! Vilken förmån! 
Den goa ch positiva stämningen har vi nog till stor del att tacka vädret för också, för det har varit helt otroligt, PERFEKT väder med sol, sol och åter sol, lagom mycket vind och perfekt temperatur! HELA helgen! Kan det bli bättre?
Jag saknar alla goa tjejer redan, kan ni inte flytta hit allihop??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CT- läger!

0 Läs mer >>
Helgen har tillbringats på vackra ön Orust, närmare bestämt i Myckleby utanför Svanesund, där jag lyckades hitta ett perfekt ställe via nätet. Ett hus med gott om plats för oss alla 5 mitt på en gård med kameler, dromedarer, emuer, åsnor, alpackor och getter. Hugo trivdes som fisken i vattnet och fick rida både kamel och åsna :) 
 
Modig kille!
 
Men så till den den egentliga anledningen till att vi var i Svanesund. Det var nämligen dax för mig att göra min första start i tempo. Nervöst! Det var inte dax förrän lördag kväll och bara det kändes lite märkligt, de flesta tävlingar går ju på förmiddagen (so far I can see). Vädret var fint men lite blåsigt. Pirrigt att bli hållen i vid start, speciellt i uppförsbacke men det gick bra. Jag ångade på så gott jag kunde, kanske gick jag ut lite för hårt, men tyckte jag gjorde ett bra lopp för att vara första gången. Tror inte jag hade kunnat trycka på mycket mer, även om jag känner att det finns mer i kroppen at ge, bara att jag inte har kapaciteten just nu. Det finns mycket att jobba med såklart. Vändningen var en katastrof och där förlorade jag tid... extremt pinsamt att jag är så urusel på att vända... var tvungen att klicka ur foten t.o.m, snacka om dålig balans! I mål på 33, 16, 20 km. Alltså 34, 6 km/tim. Vi var 2 i klassen - jag och grymt starka Charlotte Brems som vann dryga 3 minuter före mig... ingen överraskning alls faktiskt. Trodde jag skulle vara längre efter. Jag hade ett par stycken efter mig, sett till tid, det känns ju alltid som en tröst :P Jag är nöjd med snittet och att jag klarade att hålla så hög puls under så pass lång tid, helt ok debut. 
På söndagsförmiddagen (idag) var det dax för min andra start i linje. Det var blåsigare idag och de hade varnat för regn men det slapp vi, skönt! Första biten var ganska platt och nerför men sedan blev det backigare, det kom en ganska rejäl och rätt lång backe och pulsen steg skyhögt första gången (körde banan 3 varv), jag var rädd för hur sjutton det skulle gå, men det gick bättre och bättre och de andra två gångerna gick det bättre med backen. Inför sista biten låg jag långt fram och var redo för en spurt men benen bara dog och jag klarade bara att stå upp ett par tramptag, blev omkörd av typ alla och Charlotte slog mig såklart med typ en sekund. Fan!! Kanske skulle jag gjort som Roger sa och ökat tidigare. Jag hade förmodligen inte orkat hela vägen in i mål men då vi bara var två startande hade jag ju egentligen inget att förlora... faktiskt rätt besviken på mig själv och på att jag uppenbarligen är en värdelös spurtare... men, försöker tänka att det är faktiskt bara andra starten nånsin och många av de andra har BETYDLIGT längre erfarenhet och har tränat upp sina cykelben under betydligt längre tid. Dessutom dras vi tjejer med den mindre roliga lingonveckan och självklart satte den in just idag... stydier visar på sänkt prestaionsförmåga då, eller hur? Jävligt ont i magen hade jag iaf under sista varvet så lite har jag att skylla på tycker jag...
Jahopp, detta var sista loppet för i år då. Sista planerade iaf, man ska aldrig säga aldrig... ;) Det känns konstigt men samtidigt lite skönt. Nu ska jag inte "jaga" cykelträning utan göra lite annat oxå, det behöver min kropp känner jag. Fast sluta cykla racer för detta året är det inte dax för förrän det blir snö, bara lite mindre ;) Nästa helg är det ju dax för "vårt" läger dessutom, ska bli skitkul!
Ska försöka ge mig på en sammanfattning av årets alla lopp nån dag oxå.... :)

Tempopremiär & tävlin...