0 Läs mer >>
Jag var så sjuuukt trött i morse... klockjäkeln var ju ställd på 07.50. Vänder på telefonen- gäsp- somnar om. Samma visa 5 minuter senare. Repeat. Repeat igen. Va fan, jag MÅSTE väl gå upp då. Självklart blev det stressigt mot slutet. Som vanligt. Varför LÄR man (jag) sig aldrig?? MEN- Vi lyckades, nåja nääästan, komma i tid till bvc och föräldraträffen idag! Bara typ 2 minuter sena! Det är fan inte dåligt för en tidsoptimist som jag ska jag säga er. Vi var inte ens sist utan det ramlade in en stackars mamma en bra stund senare oxå.
Ganska intressant träff som gästades av en dietist som pratade om barn och mat (såklart). Ganska matnyttig (haha humor där) info men alla är ju lite halvt ofokuserade då ungar skriker, äter, rapar, fiser ja, ni fattar.
Det är alltid lite halvstressande när man ska iväg själv på offentliga platser med småttingarna, man vet ju liksom inte vad som kan hända.Eller ja, det som kan hända är ju att båda gallskriker samtidigt och man bara kan trösta en i taget, dvs den andra gapar för full hals och man bara hoppas att ingen tycker man är världens sämsta morsa. Typ. Tur då att mina små oftast är lugna och inte alls gapiga. De var lugna och fina även idag.
När jag skulle byta bebis så att den andra oxå fick sitta i morsans knä en stund (nån rättvisa får det ju va) så påpekar nån: Eh... hon har bajs på ryggen... Jaha, så jävla kul då. Gul sörja genom bodyn och genom lakanet och madrassen i liggdelen där hon legat. Självklart har jag inga tvättlappar med mig så en snäll mamma lånar ut. Orutinerat. Jaja.
Det känns i alla fall bättre i gruppen idag. Jag pratar tom med några. Mer än standardfraserna alltså. Annars tycker jag det känns lite halvskumt att bli ihopsatt i en grupp bara för att vi råkar ha fått barn. Det är synd att ingen annan där fått tvillingar. Då hade vi antagligen haft mer att prata om. Tur då att "tvillingar-gruppen" på fejjan finns. Världens bästa grupp! Där är ingen fråga för liten och jag har fått svar på massor där. 
 
Ikväll blev träningen av oxå. Lite styrketräning av överkroppen och ett spin puls- pass. Ett riktigt svettigt ett. Gött. Var lite trött (som vanligt då) och kände dessutom av högerknät så körde inte riktigt till 100 % men åtminstone runt 95. Fantiserar om att jag cyklar snabbt på cykeln. Då går det lättare och känns roligare. På tal om svett- kanske skulle ta och duscha innan sängen. Uppskattas nog av sambon om inte annat.
 
Snart är det fredag och fredagsmys, det är härligt! Och vi har bestämt att vi ska äta vid KÖKSBORDET imorgon och INTE vid tv:n som brukligt. För huuuur socialt är det egentligen att sitta och glo på tv:n medan man äter tillsammans? På en skala? Inte ett skit. Så imorrn ska vi UMGÅS vid fredagsmyskäket och PRATA med varann. Vi kom nämligen på häromdagen när vi, HELA familjen inkl. småkottarna, satt SAMTIDIGT vid köksbordet, att det har vi antagligen inte gjort sen kottarna kom till jorden. Intressant. Och lite skrämmande.
Men åkej, godiset kommer antagligen intas vid dumburken.   

Föräldraträff, tränin...

0 Läs mer >>
Att bloggen inte har högsta prio har ni nog märkt.. Jag hade en tanke om att jag skulle uppdatera åtminstone en gång i veckan men nää, jag orkar bara inte och när jag kommer på det är klockan alldeles för mycket. Som nu typ. Jag har ägnat en bra stund åt att göra om hela utseendet på bloggen ikväll. Var trött på den gamla svart/vita. Det finns ju andra asfräcka bloggdesigner men palla BETALA för dem?? Nä, man är inte rik som föräldraledig (och inte annars heller för den delen). Bloggen har under åren ändrat karaktär. Största förändringen är ju att jag blivit mamma till två små frön. Men jag har inte enbart tänkt skriva av mig om livet som tvillingmorsa utan oxå fortsatt om cyklingen och livet i övrigt även om tjejerna naturligtvis upptar en stor del av mitt liv. Precis som det ska va :) 
 
Idag har varit en sån där dag som liksom bara försvinner ni vet. Tjejerna fick sina första vaccinationssprutor igår och Edith började gallskrika i natt och det visade sig att hon hade feber. Sötsliskig Alvedon å så var det bra med det. Dock har det varit lite gnälligare än vanligt idag och lite mer Alvedon gick åt. Vi låg som så ofta i sängen hela förmiddagen. Sova - lite gnölande - nappinstoppning- somna om- lite gnöl - napp igen. Repeat. Ungefär så. Då vaccinet måste innehållit nån form av sömnmedel sov tjejerna större delen av dagen och jag åt frukost runt 13- tiden (nä, det ÄR inget konstigt med det) och blev sittande i soffan och glodde på amerikanska såpor. Inget vettigt gjort. Jo, en tvätt satte jag ju på. Alltid nåt. 
 
Den tänkta träningen på gymmet ikväll uteblev då pappan och Hugo tyckte att fotbollsmatch på arenan var viktigare. Hatar när min planering solkas (speciellt träningen) men höll väl god min för husfridens skull (jo, min käre sambo är faktiskt annars väldigt bra på att ge mig egentid. Läs: träningstid) och tog en promenad med pansarvagn.. f´låt, jag menar BARNvagnen i regnet i stället. Det blev backträning och utfall- nog sjutton om inte det ska kännas i rövmusklerna imorrn! För den här platta röven är jag trött på nu! Nån tog min rumpa under graviditeten!! Nån som sett den?? Cykling ska ju oxå vara bra för rumpan. Tur att jag älskar att cykla då. I veckan som gick blev det två härliga pass på racern, jag försöker att skynda långsamt, inte minst för knänas skull, men det är inte lätt när det spritter i benen! Hoppas att vi får några fina dagar till i höst så man kan ge sig ut. 
 
Ikväll gallskrek båda när jag skulle amma och då är det inte lätt att trösta två när pappan inte är hemma... men till slut så åt de och blev nöjda. Hoppas att natten blir lugn. Imorrn väntar en tidig morgon då vi ska vara på bvc på föräldraträff kl 10. Kanske, kanske kan vi komma i tid den här gången...
 
Bjussar på diverse bilder från de senaste veckorna...
Over and out. 
 
Redo för en tur!
 
Go å glá kexchoklá!
 
 <3 <3 På besök hos mormor Anna
 
 
Härligt med egentid på denna skönhet
 
Trött liten tjej efter två otäcka sprutor i låren... då är mamma bäst. Älskade onge <3
 
 
 
 
 
Jag har nu fattat att  begreppet "Amningshjärna" verkligen existerar... Exempelvis när jag glömmer 

Ny design på bloggen

0 Läs mer >>
Det börjar närma sig slutet på Rogers föräldraledighet och jobbet närmar sig för honom. Bara 2 veckor kvar nu... jag fasar lite för hur det ska gå att vara ensam med tjejerna på dagarna, men tror nog att det ska gå bra ändå. De är faktiskt väldigt lugna och snälla. Oftast. Det går väl an så länge inte båda skriker och vill tröstas samtidigt och ofta skrattar den ena skadeglatt när den andra skriker, haha! Tur för mig ändå då det är svårt att trösta två skrikande bebisar samtidigt. Sen får man inte ha några förhoppningar om att få nåt gjort hemma på dagarna. Nätterna lär väl bli lite jobbigare då jag inte kommer kunna väcka min stackars sambo varje gång det ska matas på natten, han behöver ju sova för att orka jobba. Men han vaknar väl ibland ändå kan jag tro. Ska försöka njuta så mycket det bara går av vår tid kvar tillsammans på det här sättet. 
Apropå nätterna har våra små den senaste tiden (peppar, peppar!) somnat ovanligt snabbt! Sen sover de längre och längre mellan måltiderna nattetid. I går sov de mellan 20.30 - 03.30 :O Synd bara att jag är expert på att inte själv komma i säng på kvällarna.. missar därmed välbehövlig sömn... men samtidigt vill man ju ha den där egentiden och även få nåt gjort när de sover. En balansgång det där. 
 
I fredags var jag ensam med tjejerna på bvc´s föräldraträff. Vi sover ju oftast typ halva förmiddagarna så att infinna sig där kl 10.00 var en mindre utmaning. Jag var själv hemma med dem och självklart somnade vi om sådär riktigt gött ni vet... så kom inte upp förrän det var ca 1 och 1/2 tim kvar att gå... då skulle jag hinna klä på mig och twinsen, amma dem, byta blöjor, fixa håret, sminka mig, äta frukost och hinna dit I TID...ni som känner mig vet att jag är en obotlig tidsoptimist. Det gick ändå rätt bra, fram till Edith började gnälla i sin babysitter efter att ha tappat nappen. Sprang mellan badrummet och sittern typ 20 ggr tills jag fick nog och flyttade hela ekipaget in i badrummet istället. Och tro det eller ej - vi hann! Tyvärr fattade jag dock inte var vi skulle ses så snurrade ut och in i hissen några gånger så kom sist ändå, men vatt a häck. Jag var lite nervös för att gå med båda själv för vad gör jag om båda gastar samtidigt? Men Edith sov genom hela träffen och jag kunde lugnt massera Alma, för babymassage var det vi fick lära oss. Jag är den enda med tvillingar och det är lite synd. Det är ändå stor skillnad på att ha ett eller två små liv och det hade varit skönt att dela det med någon irl så att säga. Det slog mig hur konstigt jag tycker att det är med folk som bara har ett barn! Vad lätt det måste vara ändå! Bara en sån sak att kunna sova en stund på dagen när barnet sover. Hos oss är nästan alltid en av dem vaken på dagen. Visst, jag fattar att det finns "jobbiga" barn och det kan vara påfrestande att ha ett sånt barn men ändå! 
 
Gällande träningen kan förra veckan sammanfattas med: Gym x 2, cykel x 1, Olga x 4, barnvagnspromenad x 3. Jag har även börjat med mammamage-appen för att försöka få ihop den stackars magen igen... ganska nöjd med veckans pass. Kommande vecka hoppas jag få till lite mer cykling då vädret ska bli rätt bra vad det verkar. 
I lördags startade en utmaning av en av tjej jag är vän med på fejjan; "50 träningspass på 100 dagar" som jag gått med på. Man ska alltså genomföra 50 träningspass på minst 20 minuter, på 100 dagar. Tycker inte det borde vara några större problem. Jag har än så länge hunnit med 3 pass på 2 dagar. 
 
Nedan kommer några bilder på de vackraste som finns! De ler och skrattar och ger små ljud mer och mer för varje dag som går och jag kan sitta i timmar och titta och prata med dem <3 De börjar oxå bli ordentligt starka i nacken, när hände det liksom?! Deras utveckling går så fort! Man hänger knappt med. 
(Idag fick vi förresten hem albumet och förstoringarna från fotograferingen på dem - så grymt nöjd!!)
 
"Cykelbyxor"! Såå söta! 
 
 
Flum och bus! 
 
 Titta vad vi kan! Sitta i soffan!
 
Framsidan på albumet- grymt nöjd!
 

Bebisar & träningsutm...