0 Läs mer >>
I måndags bara bestämde jag mig att nu får det vara nog! Nu SKA jag ut och cykla! Det hann bli mörkt flera gånger om men månskenet och lampan från cykeln hjälpte mig att se vägen. Och åhhh vad underbart det var! Ganska kallt och lite lurigt med blött på vägen som i stort sett frusit till is på sina ställen men så skönt att äntligen vara igång! Har hunnit bli rätt stressad över att våren och isfria vägar har dröjt så länge och att "alla" andra är iväg på cykelsemestrar på varmare breddgrader, men nu jävlar är det min tur!
 
Nu har vi 4 härliga lediga dagar över påsk och ledighet betyder självklart mer tid för träning och cykling! I fredags avverkade jag dryga 5 mil i sol, jag behöver definitivt många långa pass med lågintensiv puls nu. Det kändes riktigt bra förutom i uppförsbackarna då som är min svaga punkt. Men skyller på att det bara är andra passet ute så här långt ;) Ca 25 km/tim låg jag på iaf, tycker det var godkänt för att vara så tidigt på säsongen, jag körde ensam och inte tillät mig komma upp för högt i puls. Siffran behöver dock höjas betydligt inför sommarens utmaningar så jag har mycket att jobba på.
 
För en vecka sen räknade jag lite på ekonomin och bestämde mig för att försöka få sålt min pärla till förmån för en ny... känns lite som ett svek... konstigt va, det är ju inte direkt som att en cykel har känslor. Men ändå, vi har ju kämpat ca 1, 5 år tillsammans nu. Nördig som jag börjar bli känner jag att det är dags att byta upp sig ett snäpp i material och komponenter. Men hur i HELA FRIDEN ska man kunna välja??? Det finns ju så otroligt många supersnygga och bra cyklar! Det är verkligen en djungel! Och inte helt enkelt med komponentgrupper och grupper i grupperna osv...Och så var det det här med priset då... en favorit har dock blivit denna... sååååå jäääävla snygg att jag nästan dööör!!! http://www.cykelmagneten.se/racer-c-527_531_541/wilier-granturismo-vit-force-s60-p-2589.html
Är i vilket fall som helst mycket inne på en Wilier, vad det blir får vi se. Först och främst måste jag få sålt pärlan. Imorrn kommer en tjej och kikar på den, håll tummar och tår!
 
Imorrn ska jag och Eva Marie köra vår första tur ihop med Brämhults cykloider - en lite klubb i Borås, spännande, nervöst och pirrigt!! Längesen jag körde i grupp nu och behöver verkligen få in vanan. Roger kan tyvärr inte hänga med för hans gamla Crecsent blev såld på mindre än ett dygn :O Så han ärcykellös stackarn. Letar som en tok (precis som jag ) efter en ny och har hittat flera som verkar lovande. Bl. en begagnad Wilier Grand Turismo.... "dregel, dregel" (synd att den inte passar mig...).
 
 

Säsongen igång på rik...

0 Läs mer >>
Hej å hå! Fullt upp både på jobbet och fritiden! I like it! Men ibland kan det bli lite för mycket. Just nu är jag dock taggad till tänderna inför vårens och sommarens utmaningar. 
Ikväll tänkte jag att nu jävlar SKA jag ut och cykla!! Skit samma att det är ett par minus och ev. en del luriga isfläckar...! Slängde upp cykeln på biltaket då det är alldeles för mycket grus i stan för att kunna cykla, körde en bit och cyklade sen nästan 1, 5 timma och oj vad underbart det var! (trots några luriga isfläckar men det låtsas vi inte om...) Vilken frihetskänsla det är att susa fram på cykel :) Blev mörkt fort men månskenet var starkt och lyste upp vägen framför mig ganska bra. Jag kände mig stark, pigg och väldigt lycklig :) Men, jag längtar bra mycket till våren nu! Var sjutton är den??
 
I lördags var en sån där riktig superdag! Rogers födelsedag och vår 1 åriga förlovningsdag. Den firades först  på Racerdepån i Falköping - mmmm vad mycket fina cyklar det fanns där...! Så sjuuuuukt sugen på en ny cykel! Men pengarna ska räcka till mycket så jag fick nöja mig med ett par nya däck som ska vara riktigt bra - Continental Grand prix 4000, röd/svarta - allt för att matcha ;) Fick dock höra att färgade däck håller sämre, men vad tusan, skit samma! Provade för övrigt dessa ute idag och de kändes super :) 
Efter besöket i Falköping njöt vi av bastubad, bubbelpool, scrub, fotbad, tilltugg och helkroppsmassage på spa - min present til Roger (ni vet väl att man alltid ska välja presenter som man själv har nytta av? ;)). Det var helt LJUVLIGT! Varför i hela friden gör vi det inte oftare?! Har aldrig känt en så påtaglig skillnad efter en massage, det var som att två hårda "klumpar" på mina axlar/skuldror var borta och det blev dessutom lättare att andas! Snacka om att jag var stel! Och den som säger att massage är humbug har inte fått en bra massage!
 
Igår satte jag och Roger ut våra cyklar på blocket. Roger är i större behov än jag av en ny cykel då han åker runt på "en riktig gammal skôrv" som jag brukar säga :P Och tro på fan, idag blev den såld!! Hur fort gick inte det då?? Nån kille som aldrig cyklat racer men som skulle köra Vättern, skönt att nån ville ha den! Blev inte många slantar men alltid något! Min däremot är nog svårare att sälja, men blir den inte såld kör jag ett tag till på den, egentligen duger den ju till mig men det är ju alltid kul med nytt eller hur....? ;)
 
Nä, nu somnar jag snart här vid köksbordet - dax för bädden!
Natti, natti!

Nu jävlar! Men var är...

3 Läs mer >>
I morse när jag vaknade så kände jag bara... livsglädje! Så underbart! Trots att klockan inte var mer än typ 07.45 en lördagmorgon (= alldeles för tidigt för mig att gå upp!) så kunde jag inte somna om. Det finns ju så mycket roligt att göra och det riktigt spritter i kroppen! Att världens bästa ligger bredvid är en stor anledning till att livet är så härligt, han betyder så otroligt mycket! Att vi har ett stort gemensamt intresse gör inte saken sämre direkt! 
 
Jag lyckades för några dagar sedan få punka på cykeln när jag cyklade på trainern. Hur sjutton lyckas man med det?? Ännu en sak som bara händer mig..? :P Och eftersom jag på loppen med Sub XX behöver kunna fixa en punka på ett sjukt snabbt sätt var det ett bra tillfälle att träna på detta. Har ALDRIG lyckats få en punka någonsin så har bara gjort det en enda gång på Rogers cykel (som tvärtemot fick punka typ 3 gånger förra säsongen) bara för att träna. Kan lova att det inte gick snabbt idag, har för klena nypor... måste träna mer på detta. 
På tal om Sub XX ser jag väldigt mycket fram emot det 4 dagarsläger på Tjörn som kommer anordnas för träning och sammansvetsning med gänget. Nu är jag anmäld och ser det som ett måste, inte minst för säkerheten, att vara med. Vi är många i klunga och om det ska gå snabbt måste vi samarbeta på ett bra sätt. Jag är inte speciellt van vid att köra i klunga och måste träna. Roger, min nyfunna vän (genom cyklingen) Eva Marie och jag planerar att gå med i en av cykelklubbarna här i Borås så fort snön och halkan försvunnit så att det går att köra racer ute. Det verkar vara en liten men sjysst klubb. Ser verkligen fram emot detta!
Längtar sjuuuukt mycket efter våren nu! Börjar bli lite småtrist att bara köra trainer... smått avis på alla med cyclocross och mtb som kan ge sig ut redan och få mil i benen och har kunnat göra det ett bra tag...försprång kallas det! ;) Kanske blir det ett inköp av nåt annat än racer till nästa säsong...
 
Idag har jag kört med pulsbandet till nya cykeldatorn för första gången. Det är kompatibelt med trainern - perfekt! Så med ett nytt test i handen med alla pulszoner, mjölksyratröskel mm. och full koll på puls, kadens, watt, hastighet och stegring kan det knappast bli bättre! Blev en timmas intervallträning idag och jag är så taggad! Kroppen svarar och det är en otroligt tillfredsställande känsla! 
Imorrn bitti väntar Vasaloppsspinning ca 4 timmar - lågintensiv distansträning - precis vad jag behöver. Lite nördigt tar jag nog med min cykeldatorn för att ha koll på pulsen... ;) 
 
 
 Ett suddigt smakprov på stassen som ska bäras runt Vättern om dryga 3 månader...

Livsglädje & pulskoll