0 Läs mer >>
Ringde förlossningen igår morse och frågade om sammandragningarna som är korta men gör ont. Hon sa att jag skulle åka in för kontroll om/när det kom igen. Och på eftermiddagen kom det mycket riktigt.. men denna var jättekort så blev tveksam till att åka in ändå. Ringde igen och bm var oxå tveksam men beslutade sedan för att det kanske var bäst för säkerhets skull, inte minst för att lugna mig.
Så Roger ställde in fikan med polarna och vi begav oss till lasarettet några hundra meter härifrån (just nu känns det rätt skönt att ha så nära dit). Fick träffa en rätt stressad, ung läkare och det var bara att dra av brallorna och slänga sig i den alltid lika roliga gynstolen. Vaginalt UL och allt såg bra ut. Sedan vanligt UL och det såg bra ut det med. Urinprov för att utesluta UVI som tydligen kan ge symptom som sammandragningar ?! Det visade inga tecken på nåt sånt heller. Läkaren ville ta en kurva på hjärtfrekvensen hos de små och en bm kom för att göra detta. Hon var frågande till varför och trodde det var vi som hade efterfrågat det, vilket det inte var. Det är tydligen extremt svårt att göra det (man ska ligga ner och se en kurva under 30 min) så tidigt i graviditeten och speciellt när de är två. Hon gjorde ett försök och vi fick höra hjärtljuden för första gången <3 Häftigt! Oj, vad det slog fort och oj vad de rörde på sig. De låg inte stilla en sekund och därför lyckades inte kurvan. Men allt såg himla bra ut och ytterligare ett kort ul gjordes då de fått in mitt hjärtljud istället för den ena bebisens (tyckte det såg lågt ut) men man konstaterade att även det såg bra och normalt ut. Vi kunde tom se deras små hjärtan där inne. Magiskt! 
Så nu måste jag ännu mer tänka mig för vad jag gör, ta det lugnt och vila mycket men tack och lov får jag röra på mig, lagom mycket. Det är ju en riskgraviditet och risken att de vill komma ut för tidigt är ju större så jag ska tänka mig ännu mer för framöver. 
 
Måste för övrigt säga att jag har världens bästa kille, älskar honom så otroligt mycket! <3
 
Bjuder på en magbild
 
 
V. 24 och magen mäter ca 105 cm i omkrets

Kontroll på förlossni...

2 Läs mer >>
Jag får snart panik på riktigt över vårt problem med boende. Det ligger liksom och gnager i bakhuvet hela tiden. Vet ju att det löser sig för vi är ju inte bostadslösa men ibland känns det nästan så... :( Vi har ju för fanken inte ens ett eget sovrum!
Vi var och tittade på ett hus i går igen och det slog mig att jag fy fan vad trött jag är på visningar. Så jävla urless. Jag spyr fan på det! Och så tycker folk det är KUL att gå på visningar! Jag lovar - det är INTE kul efter 2 år och när man verkligen behöver ha något och när man har begränsad budget, efter förlorade budgivningar, hopp och förtvivlan... Usch. Tillbaka till huset - det kan säkert bli fint men det är en hel del att göra... vi får fundera lite till men magkänslan säger att det blir nåt denna gången heller.
Vi har fått några svar på vår annons som var på plats i tidningen 2 ggr förra veckan. Har kikat på en 4:a och hon har kollat på vår. Hennes var väl fin å så (även om den på är på gränsen till för liten då vi eg skulle behöva 5 rum minst...) men ligger urtrist. Stor asfaltsparkering runt om och så en väg... en riktig idyll. Not. Jag tänker att snart kommer den kanske enda tiden i livet då man är hemma riktigt länge, då vill man ju verkligen trivas där man bor. Jag vill ta långa skogspromenader med vagnen, njuta av lugnet när de små sover... men ja ä int bitter, man kan visst gå på asfalt i stan och njuta oxå... visst? Så kommer det med största sannolikhet att bli iaf och det är bara å acceptera, blir säkert bra det med. Jag försöker verkligen vara positiv, även om det inte är så lätt som ni märker. Jag får väl skylla på hormonerna som flödar i kroppen, de gör mig inte på toppenhumör just nu, snarare mest deppig. 
Som om det inte vore nog så blir krämporna värre och nu har jag haft sammandragningar några dagar. Det är ju normalt men inte att de ska göra ont och det har de gjort. Alltid när man inte är hemma heller utan typ på jobbet, i mataffären osv... jag ringde barnmorskan som ställde massa frågor oh sa att om det fortsätter och blir värre och oftare så ska jag ringa förlossningen. Nu kände jag tack och lov ingenting i går så hoppas att det lugnat sig nu, småttingarna får allt stanna inne på jäsning ett tag till! 
Händerna blir inte bättre utan det gör ff rejält ont på mornarna och är stelt som satan. Fötterna ömmar och nu har jag märkt av att fotryggen svullnar märkbart om jag inte har stödstrumporna på mig så de är på för jämnan. Sömnen suger och jag är som en zombie på jobbet, men jag försöker kämpa på. I övrigt mår jag rätt bra :)
 
Satte mig förresten på Rogers hybrid häromdagen, bara för att känna liiite och herregud vad skönt det var! Att sätta sig på cykeln var som att komma hem! Magen tog faktiskt bara i lite, lite... men klart att det blir annat på racern som är mer aero. Men kanske, kanske att jag ändå provar i helgen... om man vänder styrtappen kanske det går... så sjukt sugen på cykel nu när våren och solen kikar fram!
 
Så - nu ska ni slippa höra mig gnälla på ett tag! ;) Nu ska jag försöka skärpa mig och fortsätta njuta av graviditeten och magen och det dagliga sprattlandet där inne för det är ju faktiskt helt fantastiskt att det växer 2 små liv inuti min kropp! <3

Ja ä int´bitter

0 Läs mer >>
Som ingen säkerligen kan ha missat letar vi hus som galningar. Förra lördagen var vi på visning på ett jättefint, stort, rött, en riktig lantidyll och vi promenerade i området - det var lika fint där! Budgivning såklart och vi förlorade. Som vanligt. Börjar bli en dålig ovana. Jag hade verkligen försökt ställa mig in på att vi inte skulle få det och med tanke på att det var så fint var det ju inte helt överraskande att det gick över vår budget. Men att det skulle gå upp 1/5 mille hade vi kanske inte riktigt räknat med... i af inte för ett ställe som trots vackert läge ligger på vischan 1, 5 mil utanför stan. Den dagens träning ställdes in och jag gick in för att deppa, ligga i fosterställing och käka godis hela kvällen. Fy, vad orättvist det känns ibland! Det huset VAR verkligen som gjort för oss! Men "bara" att bita ihop och ta nya tag... nu letar vi större lägenhet med ljus och lykta, svarar på annonser, skriver egna... vi får se hur det går. 
 
Igår var det dags för efterlängtade Ullaredstrippen och de första bebisgrejerna skulle inhandlas :) Hade aldrig trott att det fanns så mycket sådant! Så det blev lite av varje: En badbalja, babyolja, bebishårborste, badcapes, skötbordsunderlägg, ett lammskinn, 2 små täcken, påslakanset med Nalle Puh, kläder mm. Känns galet att gå runt och handla sånt här till VÅRA bebisar!! Kan knappt tro att de är på väg!
Jag köpte även lite till mig själv i form av amnings - bh (fast inte sjutton vet jag hur stora brösten är då?!), mammamjukisar med matchande tröja, en mammatunika, mammatrosor, t- shirt och linne. Det hela tog 5 timmar och då hade vi inte ens kollat på inredning, elektronik eller besökt hela undre våningen! Fattar inte vart tiden tar vägen. Fick grymt ont i ländrygg och fötter. Tur vi tog trippen nu, ska jag dit nåt mer innan bf får det bli med rullstol... På hemvägen blev det en snabb visit hos fina Malin & Madde - kul :)
 
 
 
 
I natt har jag för en gångs skull sovit rätt bra och lyckades tom somna om på morgonkvisten, så himla skönt! Lite småbesvär börjar dock smyga sig på förutom de värkande fötterna och dåliga sömnen... Händerna svullnar upp och jag har fått handledsortoser som hjälper väldigt bra (används nattetid) men händerna är ändå svaga ch gör ont på morgonen och det känns under hela dagen även om det blir bättre. Sen har jag lite ont i nacken med men det beror nog på kroppens hållning i och med den stora magen och att jag ibland har en dålig hållning vis skrivbordet på jobbet.
Idag är det sol och jag ska passa på att gå en sväng i skogen nu innan det blir kalas för Hugo som fyller 9 år imorgon! Ikväll ska jag träffa Johanna och käka tapas - ser fram emot det!
 
 
 
Tror inte jag lagt ut denna. Bilder från första UL. Kunde tyvärr inte få nån bild på båda samtidigt i profil men bilden i vänstra hörnet visar två huvuden bredvid varann <3 
 
 
V. 23
Magen mäter nu ca 102 cm i omkrets
 
 
 
 
 
 

Ullaredstripp & kross...