0 Läs mer >>
Inte blivit så mycket cykling de sista dagarna då jag försöker göra någonting annat än att enbart jobba och cykla i livet... Som att skriva en krönika för cykla.se t ex. Jättekul men kräver lite tankeverksamhet och det är liksom inte bara att kludda ner nåt utan jag vill ju att det ska bli bra, då måste andan falla på. 
De senaste dagarna har varit alldeles ljuvliga och nu är det sommar på riktigt! :) Körde ett snabbdistanspass ikväll och naturen var som en tavla, nästan så jag ville stanna upp och bara njuta en stund. Vi har onekligen väldigt fina rundor här runt Borås! Passet ikväll började lite trevande ut på gamla R40, den vägen är alltid seg som kola på väg bort (går desto snabbare hem) och dessutom är jag ju seg i starten... inte bra. Men efter en stund var jag igång och slutade på mitt bästa snitt någonsin på en ensamrunda (jag vet att man inte ska hänga upp sig på snitt men det är lite kul ändå ;)), nästan 5 mil exl. uppvärmning och nedvarvning ca 15 min. Nöjd :) Bara en vecka kvar till TV nu... *pirr i magen*
 
Imorrn väntar sovmorgon hoppas jag... oftast något som väcker mig men imorrn ska jag somna om, det har jag bestämt!
Efter det väntar besök hos mamma och co, syrran har tågluffat i Europa så det blir kul att höra om hennes bravader också :) Hugo ska ta med sig cykeln så hoppas på finfint väder så vi kan ta en rajd i skogen ;) Med fikakorgen packad så klart :)
 
Trevlig helg på er!

Snabbdistans i superv...

0 Läs mer >>
Ändrade planer- igen! Efter mycket vånda under dagen har jag nu beslutat mig för att köra med i snabbklungan på Tjejvättern med SubXX! Hjälp! Det kommer gå sjuuukt snabbt, ett snitt på 37 förväntas vi hålla...! Tror inte jag vet vad jag ger mig in på! Men jag tänker göra ett tappert försök, vi får se hur långt det räcker och hur länge jag pallar hänga med. Då vet ag iaf att jag har FÖRSÖKT! Och det känns som det viktigaste just nu. Kanske är jag ego som nu lämnar rollen som en av lagledarna för sub 3 - klungan och även bidrar till att de blir en mindre... men just nu känner jag att jag måste vara lite ego. Jag måste utmana för att utvecklas (läs: ta mig vatten över huvudet rejält??). Bara en dryg vecka kvar nu...
 
I måndags var jag och Eva och kikade på Lages motel för att se om det kunde vara något för cykellägret i höst. Det verkade himla bra så vi slog till! Några timmar efter att vi lagt ut intresseanmälan är platserna fulla! Det blir bra det här. :)
 
Läggdax! För längesen... som vanligt...
 

Snabbklunga!

2 Läs mer >>
I början av veckan kom ett meddelande om att vi inte längre hade några ledare för Tjejvättern pga av olika orsaker. Dessutom blir vår lilla sub 3- klunga bara mindre och mindre, inte bra. Ingen verkade vilja ta på sig rollen som ny ledare och efter lite övertalning av min cykelvän Eva som oxå ska köra TV tillsammans med mig, så beslutades att jag och hon blir nya teamleaders på Tjejvättern. Hjälp! Vad innebär det?? Jag har ingen stor erfarenhet av klungkörning och speciellt inte på lopp. Snabbt ska det gå oxå.Men någon måste ju göra det och jag tror inte att det är så avancerat egentligen. Dock har jag aldrig kört loppet innan, vilket inte är någon fördel, men det har Eva så det känns skönt att ha henne med. Vi ska sätta oss någon dag snart och taktiksnacka och lägga upp hur vi ska genomföra loppet på bästa sätt - kul! Och två boråsare - det kan ju inte bli annat än bra, eller hur?? ;) ;)
 
Först och främst ska Hisingen runt avgöras imorgon, det blir längsta rundan hittills för mig i år, 150 km. Vi är 8, ev 9 st i klungan, vilket är någon mer än på TV, och det känns bra. Målet är att snitta minst 31, 1 har vi räknat ut och det hoppas jag vi kan klara. Med tanke på kommande lopp med SubXX Team Naturelle så BÖR alla sub XX:or som ska med klara den tiden nu, det närmar sig fort. Det blir ett bra test och genomkörare som förberedelse på vad som komma skall. Taggad!!! :D
 
Nä, nu ska jag förbereda lite andra "hemliga" grejer som jag inte kan skriva om här, men det handlar om ja, just det, cykel... ;) 
Alfons fyller dessutom 18 år idag så dax att sätta fart och börja röja lite i skiten här som man milt sagt kan säga inte blivit prioriterad nu... 
 
So long!

Teamleader för SubXX ...

0 Läs mer >>
När väckarklockan ringde kl 6 i morses frågade jag mig själv varför jag gör det här på en söndag -  FRIVILLIGT?? Galet. Nu känns det inte lika ofattbart, då jag är nöjd och glad efter dagens lopp i Varberg. Jubileumsloppet 120 km. Vädret var lite växlande men mestadels molnigt, dock varmt och lite kvalmigt som vi säger här :P Hängde på en klunga som såg stark ut till en början, men allt eftersom droppade en efter en av och till slut var det bara jag, Roger och en kille kvar. Efter ett tag släppte även han och vi såg inte en kotte på en lång stund. Pulsen låg runt mjölksyratröskeln mycket av tiden och hade en liten svacka efter sisådär halva vägen. Hittade dock fokus snabbt och gav mig fan på att vi skulle hinna under 4 timmar precis som vi bestämt. Det var inte alls så flackt som jag hade trott, närmare 1000 höjdmetrar blev det... Vi ångade på bra och sista 2- 3 milen måste gått snabbt, jäklar vad vi körde då! Susade om den ena efter den andra och inte en enda körde om oss, gött!!!
Kom i mål på 31, 2 i snitthastighet (3 timmar och 50 min), det måste jag vara nöjd med! Förra året hade jag varit lycklig om jag kommit upp i 25 på samma sträcka! Synd att vi inte låg i klunga, då hade vi säkert filat ytterligare nån km/tim men, men! Så skööönt att få ett kvitto på att all tid på träningen ger resultat! Bra tillfälle att testa gränserna lite oxå, jag klarar faktiskt att ligga rätt högt i puls under längre tid 
 
Snart är det dax för nästa "test" inför alla loppen i Motala, nämligen Hisingen runt 150 km på söndag nästa vecka. Vi är 7, ev 8 som kör och jag hoppas att alla är pigga och fräscha så att vi når vårt mål, under 5 timmar. 
 
Just det- jag vann första pris i lotteriet på loppet idag oxå! En vindjacka (GORE) med avtagbara ärmar- en riktig dyring vad jag förstått! Kul! Jag som aldrig vinner nåt, my lucky day :)
 
 
 Finputs kvällen innan loppet
 
 Nöjd och glad efter målgång :)
 

Glömde berätta att jag och älsklingen var ute i det gröna på picknick igår, det var bara sååå underbart och mysigt! Wraps med min vän Malins goda räkröra, på en filt i gröngräset. Vilken sommardag! Och vilken underbar kille jag har träffat! Han är bara bäst! <3
 
 
Några små droppar vatten föll men vad gör det? Myyys och massa kärlek <3
 

Jubileumsloppet Varbe...

0 Läs mer >>
Så var det då över. Det efterlängtade och skräckblandade (inför) lägret med Sub XX på vackra Tjörn. Snacka om prestationsångest innan!! Men det var sjuuuukt roligt! Läger är ju typ det roligaste som finns :) Bara en massa goa tjejer med ett gemensamt stort intresse, nämlingen CYKLING!! Kan det bli bättre??
 
Torsdagen började med lite lätt regn. Jag och Eva packade in i hennes bil och drog iväg mot Tjörn, fulla av förväntan.
 
Vi var nästan först på plats vid "Hav och logi" där vi skulle bo. Alltså kunde vi välja och vraka bland sängarna i den SUPERFINA stugan vi skulle bo i. Det blev den sköna dubbelsängen ;)
 
 
Efter hand kom Lisbeth, Malin, Nina och Elenor och det var så himla roligt att träffa dem igen! Lisbeth var ju en ny bekant men tack vare facebook kändes det som att vi redan kände varann ;) Det är verkligen supertjejer allihop och jag är jätteglad att få dela "husrum" med dem de här dagarna. 
 
Så var det då det då dax för första cykelturen, denna utgick från Träningskliniken, en bit från stugorna. Vi var ca 50 sub xx:or (!) men även en del triatleter och "annat löst folk" (missförstå mig rätt) som var med i JÄTTEKLUNGAN som bildades när vi drog iväg i sakta mak längs vägarna, vi var nog runt 70 pers! Syftet var att lära känna varandra lite närmare så prat med grannen var obligatoriskt :) Roligt men samtidigt väldigt ryckigt i en så stor klunga. Efter ett tag körde vi intervaller om 4, turades om att dra 10 min X 4 med 5 min vila emellan, det var RIKTIGT kul!! Kände mig riktigt stark och det var skönt att få släppa loss benen! 
 
Efter cyklingen tvättade vi såklart våra älsklingar (turen började med regn, avslutades med solsken)
 
 
 Lisbeth :)
 

och kvällen avslutades med middag på hotellet en bit bort. Eller nja, avslutades gjorde den inte förrän i sofforna i vår fina stuga, mycket tjatter blir det med 6 glada tjejer :)
 
Må tro att det snackades taktik, träningsupplägg och annat skoj :)
 
Fredagen och lördagen kan man säga fokuserades på klungteknik. Vi körde med den klunga vi ska köra med på Vättern. Fick oxå träna på belgisk kedja, vilket var väldigt roligt! Bra ledare hade vi oxå. Sol och därmed en underbar cykelbränna fick jag på köpet :) På lördagen gick vi också igenom upplägg och taktik inför Vättern, skönt att få lite klarhet. 
När söndagen kom hade vi fått till en GRYM klunga och jag har lärt känna många nya härliga tjejer! Jag hoppas klungan funkar lika fint på Vättern som den gjorde nu! Då blir det en piece of cake haha ;)
 
Nu har det blivit lite välbehövlig vila i två dagar och jag körde igång ikväll igen med ett "tempopass" (min egna tolkning), vilket jag inte gjort tidigare. Jag körde alltså så fort jag kunde i 2 mil, efter uppvärmning då. Låg över mjölksyratröskeln hela tiden. Mjölksyran slog till tidigt... Lyckades iaf härda ut och köra på, slutade på ett hyfsat snitt tycker jag, 32, 64. Känner mig stark nu och kroppen svarar fint (även om man alltid vill att det ska gå fortare!), bådar gott inför utmaningarna som duggar tätt nu :) Första loppet på söndag - Jubileumsloppet i Varberg 120 km, hoppas kunna klara sub 4 Roger och jag. Det SKA gå. Punkt.

Tjörnläger med Sub XX

0 Läs mer >>
Det är mycket nu!
Livet och tankarna kretsar kring cykling, så är det bara. Typiskt mig oxå att gå upp helt och hållet i något... tankarna finns knappt på nåt annat då. 
Helgen som gick var det cykling med klubben på söndagen, sol som faktiskt alla hittills körda pass med dem! Otroligt! För övrigt oerhört skönt att våren verkar ha kommit på riktigt - det var banne mig på tiden! Det blev ett rätt tufft pass för min del. Började bra men sen kom motvinden och jag och ett par till kom ifrån gruppen då det var dålig väg och vi tvingades sakta ner. Kom aldrig ikapp innan fiket i Vänga kvarn. Bredaredsbacken (backarna) var långa och grymma som vanligt men fortare och fortare går det iaf och jag drog upp några gubbar som gick ut för hårt, det känns alltid gôtt ;) Sista biten hem drog Roger och Jocke och tempot trissades upp rejält och vi slet för att hänga med där bakom. Klungkörningen behöver definitivt bli bättre... även om det gick lite bättre idag än innan iaf. 9 mil blev det och 30 km/tim. Väldigt nöjd med snittet då det var motvind och en del backar och hade dessutom inte drag hjälp hela vägen heller. Resten av dagen tillbringades i Gällstad där jag införskaffade några nya plagg- cykelkläder givetvis ;) Svart vattenavvisande jacka med avtagbara ärmar, får även tjäna som vindväst, röd cykeltröja, "korta cykelben" samt en vindjacka - supersnygg om jag får säga det själv. Allt till ett mycket bra pris - nöjd! Nån mer shoppning hann vi inte med utan sen kom Roger med den ultimata idén att vi skulle åka till Ulricehamn och äta på "Bryggan", sagt och gjort, det var supergott och supermysigt!
 
Imorrn är det så äntligen dax för lägret på Tjörn!! Wiiiieee!! Nervöst, pirrigt, bubbligt, spännande känns det i magen! Det kommer bli stentuff träning i 4 dagar om jag tror rätt... dryga 18 timmars cykling tillsammans med sub xx- tjejerna. Ska dela stuga med några tjejer jag träffat innan plus en tjej som jag endast "träffat" på fb, det är riktigt goa och trevliga tjejer och det känns tryggt att ha dem vid min sida :) Hoppas på att ha så kul som möjligt och suga in så mycket kunskap som möjligt av alla duktiga tjejer som kommer finnas där! Hoppas mitt knä inte säger stopp bara... men nej, det gör det inte har jag sagt åt det!
 
Just det- det finns numera en tjejklunga i Borås! Men det får jag berätta mer om en annan gång för nu bara måååste jag sova (om jag lyckas...!) inför morgondagen med stort M :)
Rapport utlovas!
 

Cykling, cykling & så...