Rapport Halvvättern 2013

Glömde berätta i föregående inlägg att jag och Roger träffade ett helt gäng med "cyklande tjejer" på lördagkvällen, vi åt en bit mat tillsammans, mycket trevligt :) Malin och Eva hade lämnat oss vid det här laget då de enbart körde tjejvättern. Skönt att sova i en riktig säng!
 
Söndagen började även den med strålande sol. Prognosen hade ju varit lite växlande så vi hade räknat med sämre väder. Positiv överraskning alltså! 
 
Vi startade med "cyklande tjejer- gruppen" till en början, gruppen bestod av ca 20 pers. Vid Omberg hamnade klungan bakom oss och vi tyckte att tempot varit lite väl lågt fram till fartguppet så vi drog iväg själva. Omberg lätt som en plätt - kände mig urstark uppför :) Susade om en man som ropade - HELVETE vad stark du är!!
- Tack, sa jag och susade vidare. Alltid kul med pepp :) 
Nerför Omberg var underbart och det gick rätt fort- kul! Efter en kort stund åkte en ganska stor klunga om oss och vi hakade på. Jag tyckte tempot till en början var på gränsen till för hög men jag kämpade på för vi behövde verkligen en bra klunga. Efter en stund gick det bra att hänga med och vi fick vara med och rotera och det var riktigt trevligt och tempot högt. Men efter ca 6 mil (från start) hände det som inte får hända. Killen framför vurpar och Roger har självklart inte en chans att väja utan stupar i backen han med. FAAAAN!!! Som tur var är vi bland de allra sista så ingen mer dras med i fallet. Roger klarar sig med rejäla skrapsår på underarmar och ben, trasig tröja då han kanat på mage på asfalten, handskarna är oxå förstörda. Nåt hände oxå med tummen, förmodligen en stukning. Värre var det med den andra killen som förmodligen brutit nyckelbenet eller skadat axeln på nåt sätt - han hade väldigt ont, stackarn. Roger är livrädd att cykeln gått i 2 delar men den verkar ha klarat sig mirakulöst bra! Så han valde att köra vidare de ca 9 milen som återstod.
Naturligtvis tappar vi den braiga klungan och förlorar ca 15 minuter i och med vurpan.. jäkla skit!! Den första klungan kommer nu ikapp oss och vi hakar på en bit. Tycker sedan återigen att det går lite för långsamt och vi vill gärna in under 5 timmar som målet var från början så vi drar iväg själva. Hakar på någon då och då men hittar inga riktiga klungor, tyvärr. När de sista milen närmar sig kommer motvinden och slår till ordentligt och det är rejält tungt på två pers... Sista kilometrarna kommer ett jättegäng från Ride of Hope ikapp oss och vi hänger med dem in i mål. Total tid blev till sist 4, 53. Under 5 alltså trots vurpa och mycket "parkörning" bara jag och Roger. Ganska nöjd men kan inte låta tänka på vad tiden kunde blivit om vi hängt med klungan hela vägen in i mål... 
En riktigt rolig cykelhelg har det varit och nu gäller det bara att ladda inför kommande Vätternrunda... :)
 
Roger blir omplåstrad efter loppet

Kommentera här: